Det blir vad det blir...

Den:2009-05-29 Kl: 23:55:46 / Allmänt / Kommentarer: 2
Hmm... är som skrivsugen man jag vet inte vad jag ska skriva. Mår bra, tack för omtanken alla söta vänner! ♥

Jobbat igår och idag, nu är man ledig hela helgen, nice som fan. Kanonsol är ju lovat hela helgen + början på veckan... Ska försöka blotta min bleka lite halvslappa kropp och hoppas på att bli lite stekt! =)

Sen ska morötter och sallad (i fröform) ner i lilla landet. Har jordgubbsplantor som står i växthuset och frodas, har blivit små gula gubbar på dom redan! ;) Så nu ska dom ner i jorden + en krusbärsbuske som också ska grävas ner! =) I växthuset har mamma "hyrt" lite plats, hon har pysslingkragar (ett 100-tal), typ 20 smultronplantor och två tomatplantor... dom sistnämnda blommar som bara det, många härliga tomater hoppas vi på! =) Tänker även sätta lite potatis... men bara typ en fåra, för att testa! =) Imorrn ska vi på Coop Trädgård och hämta två vindruvsrankor... Coolt va!?? Dom ska vi linda upp i taket på växthuset! Ska vara en sort som är tålig! =) *Spännande* Ååhh, höll ju på att glömma... jag har ju en Paprika planta som även den blommar och bär grönt! ;) En toksöt grön paprika stor som en 5-krona! Sen är det flera små som 50-öringar! Men dom ska tydligen bli gula när dom är mogna... det är bara att vänta och se! =) Förra året skottade vi ner två röda vinbärsbuskar, dom verkar inte må riktigt bra, väldigt fåbladiga... Vet inte hur det är när dom är nya... får nog ta och googla lite. Blir kanske att gödsla dom lite, har ju fin hästskit att tillgå hos mamma! =) 
I fjol hade vi två gurkplantor som vi fick av Mita, hon sår och vårdar dom ömt från frö tills dom bär frukt... då ger hon bort dom! ;) Hon sparar ju några plantor såklart, men det blir så mycket gurka att man inte hinner äta upp! =) Minns inte hur många gurkor vi fick i fjol, men många var det.

Bland annat ett monster:





Men den va goo =) Blir dom så här stora så är det risk att dom smakar "träigt"... men inte våran, saftig och god! =)
Vi ska få en eller två av Mita i år igen =) Det tackar vi för!

Ojoj, detta vart värsta odlings.inlägget, hehehee... Men jag tycker verkligen att det är roligt, kanske har man lite gröna fingrar!? ;) Även Mackan gillar att sköta om och se det växa! =)

Nu ska jag fixa lite här hemma innan sängdags... Hej å hå!

Jobbig dag

Den:2009-05-27 Kl: 22:56:06 / Allmänt / Kommentarer: 2

Nä, det har fan inte vart en bra dag idag... =( Upp och hoppa med Felix 05.50, fixa oss till dagis och jobb. Jobbade på från 07 tills mobilen ringde just efter 08, min första tanke var, innan jag fått upp luren ur fickan: Faan, nu är det från dagis... vad har nu hänt!?? Men det stod Pappa Mob, varför ringer han mig den här tiden? Fick en otäck känsla i hela kroppen... "Hej det är Pappa, jag har tråkiga nyheter..."  Han lät förtvivlad och jag fick dödsångest och det sved i hela bröstet och magen, tårarna trängde sig ut för jag hörde allvaret och gråten i hans röst... "Farmor är död" Det enda jag fick fram var Neeej!! Jag hann tänka, vaddå död, man kan ju inte bara dö hur som helst!? Men hjärtan slutar slå... det är jävligt tydligt! =(

Pratade med mina kollegor och chefen, alla tyckte att jag skulle gå hem... Såg typ ut som ett slaktavfall i ansiktet... rödsprängd och svullen! =/ Inte bästa fejset att visa upp offentligt! Efter lite telefonsamtal med mamma, Alex, Markus och pappa (igen) åkte jag hem. Tur att jag haft Felix som gör livet mycket enklare och roligare! =)

Imorrn blir det att jobba igen. Det går bra så länge jag inte behöver prata om, eller tänka på farmor så mycket!

Nu blir det en rackarns massa nässpray för att tömma hjärnan på snor... Annars vet jag att jag kommer ha sprängande huvudvärk imorgon!

Kärlek till farmor. Vila i frid!


Sov gott vänner!


Nöjd!

Den:2009-05-26 Kl: 19:19:04 / Allmänt / Kommentarer: 0
Blev faktiskt riktigt nöjd över resultatet idag hos frissan! =) Det är ganska precis som jag ville ha det! Nu måste jag bara fixa till färgen lite... börjar bli lite gult! Men det kan jag ju göra hemma!

Markus och en kollega från Piteå har åkt till Umeå i eftermiddag, och i morgon fortsätter dom till nånstans innan Sundsvall... =/ han sa att det var 55 mil dom skulle! Och där ska dom sova i tält och vara ute i skogen + åka båt nånstans! =) Mackan såg inte direkt fram emot det, man jag tyckte det lät jättekul! Men nackdelen för honom är att då ska dom ju bila hem igen sina 55 mil, efter att kanske har sovit uruselt! =( Så jag har han hemma igen på torsdag em.

Nu ska jag kasta ner Felix i badet! C ya.

Tjena, tjabba, hallå!

Den:2009-05-25 Kl: 23:34:37 / Allmänt / Kommentarer: 0
Long time no see... Har fortfarande ont i skallen/käften/käken... vissa dagar klarar jag mig på panodil men som idag, första dagen utan tamponad (lilla smala gasbindan) har det gjort dags-att-droga-mig-ont! =( Men jag reder mig, tydligen bara lite senare än förr! =) Penicillinkuren är snart över, thank god... Ni som känner mig vet ju om min piller-fobi... Kan säga att jag lärt mig kontrollera kräkreflexen när pillret åker ner genom strupen. Men huvva, det är då endast för att jag vet att det bara är under en kort period! Skulle aldrig kunna bli pillerknarkare! =) Nog om denna skiten.

Imorgon 09.15 sitter jag i en stol hos Kalix frisörerna... =D Har en ganska klar bild hur jag vill att resultatet ska bli, då gäller det bara att kunna förklara så jag får det skallen i stället för i! ;) Spännande ska det bli i alla fall... är jag nöjd kommer det väl upp en bild eller två (när jag fått fingret ur ***** och upp på avtryckaren på kameran) Hörrödu, inte kan du väl ha bokstaverat r ö v e n där över stjärnorna!?? =) Hehe!

Nä, nu ska tänderna borstas innan sängen.

Hejjpa

Åt rätt håll!!

Den:2009-05-19 Kl: 00:26:05 / Allmänt / Kommentarer: 1
Ja, nu hoppas jag att denna skit snart ska vara över... Var till tandläkaren idag och hon förklarade att mitt käkben blivit blottat!! I vanliga fall när dom drar en tand (i mitt fall en visdomstand), ska blodet koagulera över käkbenet och bilda en skyddande hinna och då hela ihop så småningom... men mitt blod fattade tydligen inte det och lät benet ligga framme och bli alldelens torrt och exponerat för olika soppor och annat flytande, vilket så klart resulterade i oönskad fruktansvärd smärta och illasmakande "benvätska" :/ Wääää, vad äckligt. Ja tandis sa att det är ovanligt att just detta händer men att det faktiskt gör det ibland och hon tyckte ju så klart att det var trist att det skulle hända med just mig/hennes patient! Men men, jag är inte bitter (imiterar Robert Gustavssons imitation av Tony Rickardsson;)). Fick nedpressat en lång och smal liten gasbinda som var dränkt i nåt medel + bedövningssalva i min grotta. Gjorde ont som satan men tandläkaren lovade att jag nu skulle känna mig bättre. Mådde dåligt ett tag efteråt, åkte med mamma och Felix till Alex och Carola, barnen busade och lekte, vi satt i solen och surrade. *trevligt* =) Väl hemma vid 16.30 knarkade jag lite Dexofen... är väldigt försiktig med Citodonen... fick kräkas i morse igen av den, dock utan blod men blä!!! Blir alltså sjukt illamående av C så därför blev det D även om den inte har riktigt lika bra effekt. Men hör och häpna, jag har ätit middag för första gången på en vecka!! =) Potatis, prinskorv och rödbetsallad! =) Kändes lite konstigt och jag blev äckligt mätt efter 1/4 potatis och 2 prinsar... Ville nästan kräkas. Men det var så härlig känsla att jag inte kunde sluta, töjde ut magsäcken försiktigt tugga för tugga och POFF så hade jag nästan orkat alla 7 korvar och 1 ½ potatis! ;) Rörde mig väldigt försiktigt mot soffan och ninjade ner mig i ryggläge, najs! Är fortfarande mätt! =) Nu sova så man kanske är lite pigg imorrn när lillfisen är hemma och vi är ledig! =)

Smärta...

Den:2009-05-18 Kl: 06:03:02 / Allmänt / Kommentarer: 2
Har haft mer eller mindre konstant ont sen jag drog ut visdomstanden i tisdags (nu är det måndag igen). Vet inte vad jag ska skriva... orkar knappt! Varit i kontakt med akutmottagningen i helgen eftersom inte panodil eller Ipren hjälpt ett dugg, plus att det smakar var i munnen och jag inte kan öppna munnen pga smärtan! Äta!? Vad är det? Det har jag knappt gjort på hela veckan, blivit flytande! Ifredags fick jag i mig två rostade mackor på kvällen. Det var nog det första fasta födan jag åt... =/ Fick utskrivet Penicillin på fredag, fick ringa 112 angående akut tandvård på lördagsmorgonen, det skulle va i Boden mellan kl. 10-11, ringde akuten i Kalix för att höra vad dom skulle kunna göra i Boden, sköterskan sa att dom brukar skriva ut smärtstillande och att det kunde ju hon lika gärna göra, tackade så hjärtligt och fick Dexofen att hämta på Apoteket! YES tänkte jag, äntligen kommer jag bli smärtfri! Vi skulle ju ha Markus 30-års fest på lördag. Å ja, till viss del hjälpte drogerna, tyvärr inte i den utsträckningen jag hade önskat... =( Men jag hade jättekul på festen i alla fall, trots smärta och den enda nyktra! =) Inramad varningstext på förpackningen: *Intag av Dexofen tillsammans med vissa läkemedel eller alkohol liksom överdos av Dexofen kan snabbt medföra livshotande andningsförlamning och hjärtpåverkan *Alkohol ska aldrig tas tillsammans med Dexofen *Drick aldrig alkohol inom 1 dygn före eller minst 2 dygn efter intag av Dexofen. Shit, första punkten gjorde susen på mig, var inte ens liiiite sugen att dricka nåt! ;) Men som sagt, smärtan kom tillbka efter bara nån timme... Ringde akuten igen på söndag morgon och förklarade läget, då skulle jag få nåt annat att hämta ut på Appo vid 14 (dom hade nog fullt upp när jag ringde), knallade iväg och väl där fanns det Citodon till mitt förfogande... Väl hemma tog jag 1 till att börja med (dosering 1-2 tabletter 1-4 gånger dagligen), märkte inget av en så jag tog en till, blev lite "full" och konstig, även illamående men smärtan i mun/svalg/hals/huvud/nacke var så gott som bortblåst... Slocknade på soffan! *skönt* När smärtan var tillbaka och jag tog 2 nya vid 20-tiden var illamåendet som värst, kunde inte hålla emot och fick kräkas... Vilket även innehöll blod! =( Fick i mig lite Verum fil då under kvällen och har sen mått "bra". Är konstant dåsig och lite illamående, inget jobb för mig idag i alla fall. Måste ringa tandläkaren när dom öppnar, har ätit dagens första dos nu och ska lägga mig igen.

Fan vad långt detta blev, förlåt!

Gulp...

Den:2009-05-12 Kl: 10:20:36 / Allmänt / Kommentarer: 0
Sitter och väntar på att fara till optikern, snart... Sen är det raka spåret till tandläkaren och den omtalade (i min mun) utdragningen av visdomstand! :/ Börjar bli lite nervös faktiskt... Har även lämnat Felix på dagis där dom har Vårfest för fullt just nu, han är utklädd till drake! =) Nä nu måste jag dra.

Lev och må!

Twilight!!!

Den:2009-05-10 Kl: 01:10:16 / Allmänt / Kommentarer: 2
Ja... jag kunde inte hålla mig. Hade tänkt att jag skulle läsa "Om jag kunde drömma" innan jag såg filmen. Men jag blev så sugen på den ikväll på jobbet så det blev att hyra den! Jag är officiellt förälskad i Edward Cullen, nä inte riktigt men lite! =) Jag blev lite småkär under många scener kan jag lova! Mackan blev nog det han också (men det skulle han ju så klart aldrig erkänna). =) Jag trodde att han skulle tycka att den var töntig men det gjorde han inte! Han gillade den! =) Så nu ska jag gå och lägga mig, så här lite nykär och huvudet fullt av förväntan! Hahah, nä jag skojade bara... inte spåra ur nu! ;) Jag ska attacksova, jobbar 08.45-15.00 imorrn (som nu gått och blivit idag). Skönt att sluta tidigt en söndag, tidigare jobbade jag alltid 15-21.15 på söndagar så det är lite nytt att nu sluta när man brukar börja! =) 

Hej hopp gummisnopp!

Skallebank...

Den:2009-05-09 Kl: 00:42:57 / Allmänt / Kommentarer: 0
Var och jobbade mina timmar i morse... men det vart inte att åka till Umeå och begravingen! =( Har i stället legat hemma med världens jobbigaste huvudvärk. Brukar typ aldrig ha det men idag var det hemskt! =/ Sov en stund på eftermiddagen och när jag vaknade var det värre än innan! Bläää... Har försökt dricka massa vatten men det ville ändå inte ge med sig, nåja det lättade i alla fall lite här på kvällskvisten! =) Nu är det sängen som hägrar... jobbar 13-21 imorrn! Ha det gott mina vänner! Godnatt kram. =)

Middagsdax...

Den:2009-05-07 Kl: 17:01:53 / Allmänt / Kommentarer: 0

Har hållit på och limma in lite recept i min receptbok och blev påmind om massa goda maträtter som jag mer eller mindre glömt bort... =) Men jag saknar nåt med couscous... gillar det som tusan men vi lagar det aldrig! :/ Måste ta och googla lite kanske! ;)

Från det ena till det tredje så är Felix ganska pigg, just nu springer han omkring här och busar... Men han hostar otrevligt, han höll nyss på att kräkas, så mycket hostar han! =( Men det blir ingen förskola imorrn heller. Han ska få sova hos mamma inatt!
 
Jag och Mackan ska och jobba några timmar imorrnbitti och sen bär det iväg till Umeå med Lina och Emma. Vi kommer fara senast 10, begravningen är kl. 14! Är lite i valet och kvalet om man ska köra på helsvart eller kanske svarta byxor, en lite ljusare tröja och kanske svart kavaj!? Alltså inte en typ rosa tröja utan kanske grå... Vad tycker ni? Och samma med Markus, han har ju sin kostym... är det för påklätt? Fan vad jobbigt, man är ju (tack och lov) så sällan på begravningar så man vet inte riktigt hur man ska göra... Och en till sak, när M´s farfar begravdes så hade vi en ros var inne i kyrkan som vi la på kistan och typ sa ett sista hej då... brukar man göra så? Är det bara dom närmsta som gör det eller kan vem som helst göra så? *Svårt*

Nä nu ska middagen tillagas, på återseende!


Haft Lina på besök!

Den:2009-05-05 Kl: 22:34:47 / Allmänt / Kommentarer: 2
Alltid lika trevligt, även om vi pratat om mindre roliga saker! Kanske blir en roadtrip till Umeå på fredag, om jag och Mackan får ledigt från jobbet. Markus mosters begravning (Linas faster). Tänker även ta med oss Emma (så du vet gumman) ;) Men som sagt, inget spikat!

Annars har dagen vart rätt lik gårdagen, förutom besöket till optikern. Jag och Felix har mest bara varit, han har dock vart lite piggare idag, även om han har varit varm så har han i alla fall orkat leka lite i golvnivå! =) Matintaget har däremot vart sämre idag... =( Ny dag imorrn och nya tag. Blir hemma imorrn också från jobbet!

Har hittat kabeln jag letat... så här kommer en bild på håret...

Från i lördags på Valhall...



...och en till på mig, Malin och Jonna! =) Riktigt kul hade vi, thanks girls! ;)


Sjuklingen Felix...

Den:2009-05-04 Kl: 23:47:48 / Allmänt / Kommentarer: 0
Vår stackars lilla söta unge har åkt på feber och hosta! =( Åkte och jobbade 07 i morse, men när M. och F. steg upp var febern väldigt tydlig! =/ Så jag kom hem 09 och Mackan åkte på jobbet! Vi har mest bara softat i soffan, eller jag har gjort små försök att sitta här vid datorn och pyssla på i köket för att få tiden att gå... men Lilleman ville INTE ligga själv i soffan, han skulle minsann ha en personlig panna/ansikte-strykare! ;) Vi har sett ett gäng olika filmer och innan det varvat alla tre barnkanalerna! =) Klockan 15 kom min kära mamma och tog över strykandet... ;) det var då dags för mig att åka till optikern för att prova linser, vilket gick kalas... Trodde att det skulle bli ett gäng misslyckade försök men det visade sig att jag är en naturbegåvning när det gäller att peta in främmande föremål i ögonen... Det ni! =) Fixade insättning och utplockning på första försöket, snabbt och effektivt! Fick med mig 10 par linser hem, har valt 1 dags linser då jag inte kommer använda dom varje dag... Fick lite tips och goda råd och även ett återbesök om två veckor inbokat, bra att dom kollar upp sen hur det har funkat! =) Ja, så jag har haft på mig ett par hela dagen och det har funkat riktigt bra. Tillbaka till sjuklingen, som hunnit vakna flera gånger sen läggningen och yrat, nu fick han nyss en dos med Ipren. Hoppas han kan sova natten igenom! Mackan ska till Luleå och jobba imorrn, får se hur pigg Lilleman är om man kanske kan ta sig en promenad med vagnen! Får spunk av att bara sitta inne! :/ Ska även försöka hitta kabeln till min telefon så jag kan få in nån bild på "ny-håret" =) Nä, nu ska jag pussa på Mackan innan han går och lägger sig, jag blir nog framför tvn en liten stund till! :)

Hej då.

Lördagens inlägg...

Den:2009-05-04 Kl: 16:53:23 / Allmänt / Kommentarer: 0
Min dator fick nå tuppjuck i lördags och typ hängde sig... hade inte tid att fixa, så här kommer det nu istället!

Nu är det klippt... några decimeter borta! :) Just nu är det bara rakt av... men ska boka en klipptid för lite uppklippning! =) Markus har just gockat in den gråa toningen i min skalle! Eller denna gång vart det inte Goldwell som jag haft tidigare, den toningen hette Violet Blond denna från Wella heter bara Violet... så vi får se hur det slutar denna afton... =) Kanske blir mössa ikväll på Valhall!? Nä men den här ska visst bli lite kallare i färgen enligt frisören! Ser ganska tokigt ut just nu, helt knall-lila! ;)

Klipp klipp...

Den:2009-05-01 Kl: 21:56:05 / Allmänt / Kommentarer: 2
Nu har jag bestämmt mig för att klippa mig! Eller jag har tvingat Markus att kapa lite ikväll... =) Den som lever får se! ;)

Gå så in i helvete!

Den:2009-05-01 Kl: 20:51:58 / Allmänt / Kommentarer: 0
Shit vad jag är laddad över denna tävling som startat idag... Vi är med i "Team Sportia Walk Challenge"... Dom har utmanat företag och organisationer i Kalix att mellan 1-15 maj gå flest antal steg... Vi har fått en fin liten stegräknare av våran chef, eller han har stått för 300:- och vi själva för 199:- =) Spelar ingen roll hur många man är i laget, alla "Team Hemköps" steg räknas ihop tillsammans! Så är det nån som slöar åker dom på pisk!! ;) Vi är sju stycken på jobbet som ska kämpa... absolut minsta antal steg är 10 000 (för mig). Men jag ska ju såklart försöka komma upp i det dubbla varje dag! ;) Får se hur man lyckas, men man blir helt besatt... idag på jobbet kände jag att jag inte har tid att sitta i kassan... M Å S T E ut på golvet och röra på mig! =) Sen ska man ladda in sina steg på Silvas hemsida... Följer med en liten docknings station till datorn! =) Väldigt fiffigt! Och där kan man se hur alla andra har gått, både i sitt eget och alla andra lag! Så... blir en till liten promenad för mig ikväll! Känner att så här första dagen måste man sätta ett bra resultat! =)

  

RSS 2.0