Fortsättningen på helgen...

Den:2010-11-30 Kl: 02:14:07 / Allmänt / Kommentarer: 0

Blev ingen ny hårfärg i lördags, ingen frissa som hade öppet! =/ Alltså är ju inte ens en månad sen jag färgade mig, min blonda utväxt är ganska tydlig vill jag lova. Hur fort växer håret egetligen!? Utväxten är ju typ 1 cm! :/ Väl på stan köpte jag mig en klänning från Hansens i alla fall! ;) Och i HM paketet jag hämtade på ICA var allt bra, det mesta var till Felix men även jag fick mig lite nytt, en supermysig pyjamas och en kavaj! =)

Kavajen och klänningen blev kvällens outfit!




Julbordet var jättegott! =) Väldigt mycket fisk, olika gravade laxar och sillar! :) Även Felix åt bra och testade lite nya saker! ;) Vi var hemma igen vid 20.00 och allt hade gått bra hemma för mormor och lillasyster! :)

Skyltsöndag packade vi oss iväg på stan i kylan, Clara i vagn och vi till fots! =) Det enda vi köpte var en jättefin dörrkrans (bild kommer)... =) Kändes lite overkligt att det snart är jul, men mysigt! =) Har typ handlat klart alla julklappar, å det är då rekordtidigt i år! ;) *Skönt* Åkte till mamma och fikade, sen köpte vi pizza till middag! :) Efter att barnen somnat såg vi filmen "Salt" (ganska bra trots att ödlan Jolie har huvudrollen) och mumsade i oss kex och ost! :)

Idag har vi lekt och busat inne, Felix är lite hostig så vi får se hur formen är imorgonbitti om det blir att åka till förskolan för honom! Mamma och mormor kom på eftermiddagen och hälsade på, mormor (alltså min mormor) hade stickat en jättefin kofta och sockar åt Clara! Ska fota så ni får se vad fina! ;) När Mackan kom hem blev det korvstroganoff och ris till middag, kvällen har spenderats med massa tända ljus och tvtittande! Så klart sover alla utom jag denna tid, men jag ska joina älsklingen i sängen så jag hinner sova (läs fläka ut mig) nån timme innan det är dags för Clara att vakna och äta lite... då får hon ligga kvar i storsängen!

Så tack och gonatt!


Uppdaterar från helgen!

Den:2010-11-29 Kl: 11:19:22 / Allmänt / Kommentarer: 0
I fredags åkte vi till IKEA, massa nödvändigt följde med hem. Bla ny matta till vardagsrummet, korgar att lägga mössor/vantar uppe på hatthyllan (allt bara rasar ner därifrån) och en MASKROS lampa (den lilla). =) När vi kom hem åkte jag till min moster Mita där mamma och faster Maud var, vi surrade och såg Idol! =) Hem 22.00, hemma hade Markus pysslat med nya lampan och det vart jättefint! ;) Då tog vi ett ryck och julpyntade lite, hade egentligen inte tänkt göra det fören på lördag men va fan! :) Blev röda kuddar i soffan, stjärnor i vardagsrumsfönsterna, stjärna i köksfönstret, röda blockljus, lyckades tom smyga in till en sovandes Felix och hänga upp julgardiner! ;) Bara lite smått och gott som ska tas fram nu i veckan, julgardiner till kök och vardagsrum och såklart granen, men det blir om en vecka eller två (granen alltså)! ;) 

Nu ska jag leka med mina busungar! Hejjs!

Julbords dagen! :)

Den:2010-11-27 Kl: 13:33:12 / Allmänt / Kommentarer: 0

Sitter och väntar på att frysboxen till Saab ska tina lite så jag kan åka till stan! :) Måste köpa hårfärg och förhoppningsvis har någon frisör öppet, tänker inte köpa det på en vanlig butik! Mitt HM paket som jag klickade hem här om natten kom igår, så det ska hämtas ut också! Jag var på ICA igår kl. 21.57, men dörrarna var låsta så jag fick inte ut mitt paket... jag blev så paff så jag gick bara ut i bilen igen och svor. Efter vägen hem kom jag på att jag skulle ha bankat på rutan och demostrativt knackat på klockan på armen! Hihii, det hade ju vart lite roligt! ;) För sist jag kollade stod det inte "Öppet alla dagar till 21.57" Dåligt Ica Supermarket Kalix!

Nu ska jag dra, hejs! :)


Tjillevippen!

Den:2010-11-25 Kl: 02:32:02 / Allmänt / Kommentarer: 0
Jag fattar inte varför jag inte är trött den här tiden?? Jag har ju klivit upp 08, fixat och donat här hemma med barnen innan Felix skulle på förskolan, efter att vi (jag och Clara) lämnat honom åkte vi förbi stallet och sa hej. Sen hem och fixa oss, eller jag var det ju som skulle fixas lite och Clara skulle äta och vila... Klockan 12 lunchade vi på kina, lika gott som vanligt! ;) Sen blev det kladdkaka (jag vet, fy knubbis) och en stor latte. Sladdade runt stan ett varv och lilla C somnade i bilen, åkte och hämtade Felix 14,30 och tog en vända tillbaka genom stan för att hälsa på Markus och farmor på Posten! =) Då vaknade Clara. Sen hem och jyra, eldat, vikt tvätt, beställt julklappar på nätet, ätit middag, lagt barnen, ätit rostade mackor och druckit the... Clara har även hunnit vakna en gång vid 23-tiden, pigg som en lärka... då tyckte hon att hon hade "vilat" i så där lagomt två timmar och ville komma upp. Men vi var stenhårda, tog inte upp henne utan var bara in då och då och trösta/stoppa in nappen. Hon låg och jyra i typ 45 min i sin säng, lite ledsen till och från men mest bara svammlig. =/ Å mitt i allt så somna hon bara! ;) Knepigt värre!

Clara 23/11-10 Roligast just nu... riva sönder papper i molekyler! ;) Och varje gång kameran åker fram så kniper hon ihop munnen så här! ;)



Visst har hon snygga strumpor?? =)


Nattsudd... igen!

Den:2010-11-24 Kl: 02:26:50 / Allmänt / Kommentarer: 0
Har beställt kläder från både HM och Nelly, från HM blev det en massa till barnen (mest baskläder) och även lite till mig! ;) Markus måste gå på en butik och prova ut kläder, så det vart inga till honom denna gång. Från Nelly endast en känning (kanske nyårsblåsan). =) 
Har ju glömt skriva, att under fisket gick Mackan ner 8 kilo!! Å det märks, alla hans jeans bara hänger kring snyggröven! ;) Vet inte varför han (och inte jag) blev välsignad med rund och fin putstjärt... *Suck* ;) Nää, här ska man gå omkring med ett plattarsle och dum ut! ;) Ska göra mitt bästa för att träna upp ett fint litet put!

Imorrn (idag) blir det kinalunch, har vart sugen på kyckling i cyrrysås alldeles för länge nu! ;) Sen kanske en fika i Gallerian, om Malin och Robbe hänger på!?

Ja herre jävlar... halv tre snart! *Poff*

Harry Potter!

Den:2010-11-22 Kl: 00:07:14 / Allmänt / Kommentarer: 1
Japp, då var del 1 av sista filmen avverkad... Jag och Malin har vart och sett den ikväll! ;) Jag ammade Clara innan jag åkte, Markus gav henne ersättning innan hon skulle sova... 100 ml hade hon ätit, sen hade han fått gå och lägga sig bredvid henne i våran säng för att hon skulle somna. Nåja, hon somnade i alla fall! :)

Tidigare idag var hela familjen och fikade i gallerian med Malin, Robbe och Oliver! :) Det skulle man behöva göra lite oftare, tycker det är så mysigt! :) Extra mojsigt nu när julen närmar sig! ;)
Är det någon som är sugen på en fika nån dag så hör av er... =) Jag, Felix och Clara är säkert på om vi inte har annat för oss! ;)

Till helgen som kommer ska vi äta julbord med Postfolket på Naturbruks, jag, Mackan och Felix. Lillasyster får vara hemma med mormor! ;) Mums, längtar som tusan! :) Å sen är det söndag och skyltsöndag... kan ni fatta!? ;) Då ska dagen spenderas kring stan!

Nu blir det löjromsmackor och liiite julmust! :) Hejjpa!

Men va faan, en andra uppdatering idag! ;)

Den:2010-11-19 Kl: 17:10:19 / Allmänt / Kommentarer: 0
Glömde ju skriva om Felix "gympa" som dom hade igår. Dom hade vart jätteduktiga för att vara första gången (dom ska igen i december) men fick "hemläxa"... att bli bättre vid av/påklädning. Dom bara slet av sig kläderna, som så klart blev aviga, huller om buller och tog på sig gympakläderna. Sen när dom hade duschat och det var dags för påklädning så var det ju ett enda virrvarv av aviga kläder... =/ Så det tränar vi nu när kläderna åker av, annars är man ju som förälder ganska snabb att "hjälpa till", blir ju en björntjänst i slutändan. För när man börjar i förskoleklass (6-års) är där ingen förälder som hjälper till! Dom lekte olika lekar/övningar och hade haft jättekul! :) 

Mmm, har nyss bakat Dumlekakor... dom står i kylen för att stelna och jag hör ända hit till vardagsrummet och soffan hur dom ropar: ÄT UPP MIG!! Sötsuget studsar omkring i huvudet och hipps vipps så börjar kroppen sin färd mot köket, blir dock stoppad väldigt fort av träningsvärken i mina lårmuskler som ninjar ner lilla sötsuget... Jag gillar verkligen träningsvärk! =) Go Go Go!! Näst sista mama/baby träningen igår... kan det verkligen ha gått 9 veckor redan!? Måste kolla upp det! ;) Tror jag är den enda som varit med alla gånger! Å stark har jag blivit, är ju lite småfet ännu men va fan, ger ju lite extra tyngd bakom slagen i en boxningsmatch! Hahahaa! :D

Nu ska jag ringa och störa min älskling på jobbet! :)

Arrivederci!

Gluggen... ;)

Den:2010-11-19 Kl: 13:07:31 / Allmänt / Kommentarer: 0
Det är något speciellt med fredagar, oavsett om man har planer för helgen eller inte... känner ni samma?? ;)

Nu är det bekräftat, Clara är numera fröken tvåtand. =) Dom är så rackarns söta dessa små minitänder, en gång har hon "bitit" mig i bröstet... Inte jättehårt men lite ont gjorde det! Nu väntar vi med spänning på framtänderna uppe, om dom har samma glugg som Felix! ;)

Hihii, bilder på Felix 7½ månad... Han fick testa smörgåsbitar! ;)







Här på sista bilden syns ju gluggen ganska tydligt! ;)

Måsta väl lägga in en gluggbild från i år också...

 

Haha fan, vet ni hur länge det har tagit att skriva det här inlägget... över en timme!!! Började i bra fart, tills jag kom till bilderna... Fastnade i hela Felix första år! ;) Så roligt att titta på! =) Och mitt i allt blev Clara trött och hungrig, så nu är hon ammad och har somnat!

Jag och Felix ska ta och äta lite lunch nu, hej så länge!

Grey´s ikväll! :D

Den:2010-11-17 Kl: 20:22:29 / Allmänt / Kommentarer: 0

Igår var vi på badhuset. Blev tråkigt nog inget bad för mig och Clara, bara för grabbarna... för vi hade ingen badblöja och jag trodde att dom kanske hade det där... Det enda dom hade var badbyxor/trosor för 150 kronor (!!?), så vi avstod och nöjde oss med att titta på när Felix och Markus badade! :) Clara var helt vild och pep/skrek och viftade på armarna i min famn! ;) Funderar på att åka dit imorrn eftermiddag igen! =) Då blir det bad även för lillasyster!

Tror att Claras andra tand är på väg uppåt, försökte känna igår och jag tror att tvåan är där! ;) När hon är still och tungan inte är ivägen kan man nu se ettan... den är väl uppe 1-2 milimeter! :)

Natten har vart superjobbig och känns som att Clara var mer vaken än sovandes... inte ledsen utan surrig och snurrig (vänt sig på mage och blir sen sur att ligga så)! :/ Tur man kan vila med henne på dagen! :) *Håller tummarna att denna natt blir bättre*

Vi har börjat ge henne gröt på kvällarna, har inte blivit varje men nästan... Men Skalman-fasonerna håller i sig, hon vaknar efter 4 timmar och vill äta! Nåja, jag lider inte... ännu! ;) Amningen funkar kanoners och hon är nöjd, men nu är hon ju trots allt halvåret och kräver kanske lite mer "riktig" mat. Ska försöka ta tag i den biten snart... ;) Fast jag känner ingen stress, hade det vart så att hon inte gick upp i vikt eller var missnöjd hade vi börjat betydligt tidigare.

Imorrn ska Felix och de andra 4 åringarna + 5 åringarna från förskolan till Innanbäcken och ha "gympa"! =) Superspännande, dom ska åka buss från Grytnäs 08.30 och Felix är laddad till max! ;)

Ha en skön kväll! :)


Har ju glömt visa vår "fotovägg"... Nu får...

Den:2010-11-17 Kl: 16:28:08 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00387 (MMS)

Har ju glömt visa vår "fotovägg"... Nu får vi snart bilderna från Claras första session. Hmm, vart ska dom rymmas!? ;)


16 november

Den:2010-11-16 Kl: 01:06:18 / Allmänt / Kommentarer: 1

♥ Idag blir Clara 6 månader!! ;) Älskade lilla Snäckan ♥




När Clara ammat på natten får hon oftast s...

Den:2010-11-15 Kl: 16:54:12 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00384 (MMS)

När Clara ammat på natten får hon oftast sova kvar vid mig.. Jag ligger nästan alltid på rygg och Clara trycker jämt in ansiktet i min överarm, ligger jag med armarna uppåt borrar hon in sig i sidan... Som ni ser på bilden så får man ta en kudde när inte mamma är i närheten! ;) Gounge!


Haha, Clara smälter in bland filtar och ku...

Den:2010-11-10 Kl: 19:29:22 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00383 (MMS)

Haha, Clara smälter in bland filtar och kuddar i soffan! ;) *Våran lilla kameleont* Och finns det nåt att slänga upp benen på så gör hon det! ;)


Felix på vår snöiga gård! :) Han kan ha sa...

Den:2010-11-10 Kl: 19:20:22 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00379 (MMS)

Felix på vår snöiga gård! :) Han kan ha samma overall som förra året, trots att han växt en massa! ;) Bra att vi köpte en lite för stor då!


Rekord!

Den:2010-11-09 Kl: 00:42:10 / Allmänt / Kommentarer: 1

Jag tror nog att jag kan skicka in denna dag till "Rekordbyrån" (alla småbarnsföräldrar vet vilket program jag pratar om;))... Clara har vart på toppen av sin gnäll-karriär idag! *peppar peppar ta i trä* Har inte fått mycket gjort alls under dagen, plockat ur och i diskmaskinen medans Clara satt i gåstolen och tittade på... Men jag fick göra det fort och dansa och sjunga lite för att hon skulle vara nöjd! ;) Felix han spexar och busar med henne hon skrattar som ett tok och så fort han vänder blicken från henne blir hon missnöjd! =( Tur att dom inte får tänder varje dag, men vi får nog stå ut några dagar nu när den håller på att komma fram som värst! Hon har sovit 3 timmar nu, hoppas hoppas hoppas att det inte blir en allt för jobbig natt! ;)

Imorrn är det dags för Felix att va på förskolan, han hade ledigvecka förra veckan och han har längtat som bara den! =) I veckan är det massa saker som händer... Bl.a. så ska Clara på 6 månaders läkarkontroll, höstfest på förskolan, eller Felix avdelning är det som har fest! ;) Temat är troll! :) Och nu är det även dags för fotografering på "dagge"! =)

Äsch, nu ska jag ställa iordning lite kläder inför morgondagen... skönt att slippa det då! ;)

Gonatt!


Claras första tand! ;)

Den:2010-11-07 Kl: 11:26:20 / Allmänt / Kommentarer: 0
Nu har den spruckit upp, höger nere! =) Men den syns inte riktigt ännu! Igårkväll efter att vi kom hem från middagen så såg jag hur frenetiskt Clara bet i en tygleksak, kände med fingret och där var den! :) Man känner bara lite taggar som kommit upp! ;)

Ätit middag med Markus, Malin och Robert p...

Den:2010-11-06 Kl: 20:53:08 / Allmänt / Kommentarer: 1

dsc00367 (MMS)

Ätit middag med Markus, Malin och Robert på Valhall... ;) Nu är det dags för dessert! :D


Vad är det för dag idag!? :)

Den:2010-11-03 Kl: 17:32:15 / Allmänt / Kommentarer: 0

Ja som rubriken lyder känns det typ varje dag. I veckan är Felix ledig från förskolan och vi bara är... ;) Idag har Malin och Oliver vart och hälsat på, våra små pluttar börjar bli så stora. Nu i november blir Clara 6 månader och Oliver 5 månader! :) *Tiden går ju tydligen fort när man har roligt* ;)

Här om dagen kom Mackan hem och årets Julbord med Postfolket var spikat, i år blir det på Naturbruks! ;) Har aldrig vart och ätit där själv, men dem som jag har hört som gjort det har bara vart nöjda! Det hoppas jag att vi också blir! =)

Över nyår får vi finbesök från Uppsala, för två år sen var ju vi ner och firade där... Daniel har ju aldrig upplevt det riktigt kalla Norrland, så nu är det dags! ;) Det ska bli såå roligt att ha dom här igen! :D



*Bild stulen från Facebook*


Nu är jag nöjd! ;) Syns inte riktigt helt ...

Den:2010-11-01 Kl: 15:45:48 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00357 (MMS)

Nu är jag nöjd! ;) Syns inte riktigt helt rätt färg, man kan ana en röd ton i verkligheten. =)


RSS 2.0