Hej och god natt! :) Hmm, det nya spjälsky...

Den:2011-05-31 Kl: 00:26:52 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00545 (MMS)

Hej och god natt! :) Hmm, det nya spjälskyddet är visst lite mindre än det förra. Fossingarna smiter ju! Men nallen är lika go som alltid! ;)


Sjukstuga på Klöver.

Den:2011-05-27 Kl: 01:42:31 / Allmänt / Kommentarer: 0
Känner att jag har massor att skriva om men ingen lust att skriva! :/

Det fortsätter att gå bra med LCHF, vi knogar på! ;) Jag har dock inte haft matlust de senaste dagarna, känner mig hungrig men så fort jag sätter mig vid matbordet tar det stop. =( Lite sallad har gått bra! Konstigt värre. Vänder förhoppningsvis imorgon (!!), då jag ska på Vikingen och äta med några söta flickor! :) Efter det är det dags för rockmusikal, Footloose! =) Ska bli väldigt spännande!

Felix är sjuk, han hostar och snorar sen två dagar tillbaka och idag kom även febern! :( Idag har stackarn knappt fått i sig någon mat, fruktsoppa och vatten var det enda han ville ha under dagen! :(

Clara har snorat lite och dregglar som fan... ser inte att någon tand är på väg upp men jag gissar att det är det som spökar! Vi väntar och ser! ;)

Hmm... Har köpt lite grönsaksplantor till växthuset, 2 st cocktailtomater, 1 plommontomat, 2 gurkor och 1 paprika! :) Får se om det blir något mer! ;) Tror vi ska utöka vårat jordgubbsland i år, plus att jag hade vilja ha ett äppelträd också! Har ett pytte-litet smultronland som förra året gav sjukt mycket bär, dom är lite luriga och gömmer sig under bladen, så man får vara noga och kika under varje dag (innan småfåglar eller andra djur hinner före). Söta och goda! :) Sen har vi även rabarber och två röda vinbärsbuskar på gården! :) Fast vinbären är bara bebisar, fick bara några få bär förra sommaren.


Färdigsnackat för nu... Hopp i säng! =)

Hej.

Den:2011-05-18 Kl: 22:35:15 / Allmänt / Kommentarer: 1
Fan vad vi har vart och är duktiga, jag och Mackan! :) Det går ju galant med LCHF:en... kan inte påstå att jag har något särskillt sötsug! :) Vi hade kalas på fredag (Markus dag), söndag (gemensamt för Markus och Clara) och på måndag (Clara's dag). Jag bakade min supegoda gräddtårta med lite sylt, massa marsan och banan, vi hade olika kakor och min svärmor hade bakat vaniljbulla och drömmar! :) Vad åt jag/vi då!? Absolut ingenting! ;)

Efter 1 vecka stod vågen på -3kg. Härligt! :) Då blir man ju såklart lite extra taggad!
Nu ska jag ta mig en kopp te och mysa med Mackan i soffan. Har vart en intensiv dag idag.

Clara 1 år idag! :)

Den:2011-05-16 Kl: 12:38:12 / Allmänt / Kommentarer: 1
Tiden går så otroligt fort när man har roligt! ;) ♥

Clara och kompisen Oliver! =)




Denna bild skickade vi in till NSD och Kuriren. Hon är med under Grattis idag! :)




Hon är inne i en kisa-period... så fort man tar fram kameran så halvblundar/blinkar hon! ;) Hon är ju smart, men fan vad irriterande det är! Nåja, ibland lyckas man överraske henne! :)

Igår åkte vi till Storön efter middagen, F...

Den:2011-05-12 Kl: 08:51:16 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00539 (MMS)

Igår åkte vi till Storön efter middagen, Felix fick åka båt en sväng med farfar! =)


Dag 3 blev det torskgryta och kokt blomkål...

Den:2011-05-12 Kl: 02:42:48 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00536 (MMS)

Dag 3 blev det torskgryta och kokt blomkål till middag! Torsken är en "gammal klassiker" i detta hushåll, nu tog vi mindre aromat, tomat och lök för att det skulle passa oss bättre! ;) Den var lika god som alltid! :D Ni får ursäkta bildkvalitén, jag var så hungrig att jag inte orkade fota om! ;) God natt!


Dagens middag bestod av blomkålsmos, stek ...

Den:2011-05-11 Kl: 00:09:54 / Allmänt / Kommentarer: 2

dsc00535 (MMS)

Dagens middag bestod av blomkålsmos, stek och gräddig skysås! :) Moset var helt okej, när jag glömt hur gott det är med riktig potatismos kanske jag kommer uppskatta denna mer! ;)


Dagens lunch! Bacon och äggröra med lite g...

Den:2011-05-10 Kl: 11:57:52 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00531 (MMS)

Dagens lunch! Bacon och äggröra med lite gräslök på toppen! :) Ha en bra dag.


Grrr...

Den:2011-05-10 Kl: 00:41:47 / Allmänt / Kommentarer: 0
Blogg har nå störningar och mina skickade MMS har inte kommit fram... =/ *snark*

Har överlevt första dagen med LCHF! ;) Vägde mig i morse, till min förskräckelse visade vågen +1 kg sen jag vägde mig sist! :( Har iofs mens och då bukar man väl lägga på sig lite extra vätska!? Ska ta måtten på fettblobben imorrn.

Till middag idag gjorde jag köttfärsbiffar, stekt zucchini och coleslaw. Biffarna gjorde jag som jag brukar. Med ägg, lök, men istället för mjölk blev det grädde. Salt och peppar såklart! Visst inte om zucchinin skulle smaka nånting (har ju en tendens att vara ganska intetsägande), därför blev det en enkel coleslaw också! Hade dock kunna skippa den för biffarna och zucchinin var jättegoda tillsammans! Tom Felix gillade det! ;) Har kokat ägg nyss så Markus får i sig lite frukost imorrn innan han åker mot Pajala och jobbar.

Tidigare idag var jag och barnen och hälsade på Malin som är sjukskriven (opererat bort blindtarmen), vi har fått låna tre LCHF-böcker som innehåller recept och bra info, ska ta och kopiera från dem lite! M & R ska också börja med LCHF, nästa vecka! ;)

Ser fram emot morgondagen, hoppas på mycket sol och utevistelse! :)

Igår tappade Felix sin 2:a tand! ;)

Den:2011-05-09 Kl: 23:47:04 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00528 (MMS)

Igår tappade Felix sin 2:a tand! ;)


Hallå eller!?

Den:2011-05-07 Kl: 01:05:09 / Allmänt / Kommentarer: 1
Jag är så otroligt trött nu för tiden... vet inte om det är pollen som gör det kanske! Ja vad det än är, är det jävligt jobbigt. Idag har Clara haft en riktig tjurdag, ingenting har vart riktigt bra, det skyller jag på hennes mage! Den är fortfarande inte okej, idag hade det gått 5 dagar sen bajs. Hon var vaknade tidigt och var orolig, Markus försökte ha henne på pottan i morse, utan resultat. Klockan 10.00 gav jag henne en flaska välling med en extra dos Laktulos, hon vilade och efter uppvaknandet såg jag på henne att det började vara dags. Vi gick på pottan och efter ca 2 minuter kom lasset! Halleluja! :) En timme senare en lösare variant i blöjan och vid 15-rycket trodde jag att flick-stackarn skulle lätta från marken, shit vilken rackabajsare! ;) Blöjan hängde inte riktigt med om vi säger så... bakom ryggen på klänningen, i grenen på Hello Kitty-"kalasbyxorna" och även min kofta fick erfara dagens tredje bajsfest! ;) Jaja, fick en bra anledning att slå igång en tvättmaskin och tömma lite från det gigantiska berget i tvättstugan... ;)

Ikväll har vi haft besök av farfar Kurre (M's pappa alltså). Han ska bo i Storön nu en tid framöver! :) Min mamma kom förbi en sväng även hon! :) Vi surrade och drack kaffe!

Efter att barnen var nattade hängde jag och kärleken i soffan med varsitt vinglas! :D Nu är det nog strax dags att säga god natt. Det där med att vin är "musöppnare" funkar då inte på mig... Snarare så, att det är direktlänk till John Blund... ;)

Normalt att sova så här!? Japp, om man het...

Den:2011-05-03 Kl: 22:42:10 / Allmänt / Kommentarer: 1

dsc00522 (MMS)

Normalt att sova så här!? Japp, om man heter Clara Kenning. ;) Oftast har hon "bara" ena benet typ vid örat men nu körde hon en split! ;)


RSS 2.0