Hejsan svejsan!

Den:2011-02-25 Kl: 23:54:07 / Allmänt / Kommentarer: 1
Bloggtorka deluxe... tänker inte ursäkta mig, har inte känt för att skriva helt enkelt! ;)

Vi lever och mår gott, klagar på vädret, ja ni vet... same old, same old! :)
Imorrn, lördag ska jag/vi partaja! Woohoo! =) Jag har födelsedag på tisdag och vapendragaren Malin fyller på fredag så vi kör en kombo... Nån som är sugen att hänka, slå en pling eller nåt! ;) Som det ser ut nu blir det bowling och lite fest at Fuglesang's, eventuellt utgång!? Festen brukar ju som alltid vara roligast... men jag känner ett sug av hög musik och kanske lite skaka rumpa! ;) Synd bara att dansgolvet är litet som en stekpanna på Valhall! :(

Ja just det... utlandsresan är nu bokad! :) Yey! =)

Världens största portion!? ;) (MMS) Vi kör...

Den:2011-02-23 Kl: 12:29:34 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00461 (MMS)

Världens största portion!? ;) (MMS) Vi körde på vardagslyx till middag igår... Oxfilé, rotsaksgratäng, sallad och vitlökssmör! Tro det eller ej, jag åt upp ALLT! ;) Mmm!


Fullt upp...

Den:2011-02-16 Kl: 17:04:17 / Allmänt / Kommentarer: 0
Idag har vi vart på Familjens Hus och bvc med mini för extra "väga/mäta"-kontroll... Hon växer både på längden och bredden, precis som hon ska. Följer en kurva lite över "normal", perfekt! :) Felix och mamma var också med! ;)
Vikt: 9530 gr. Längd: 72,5 cm.

När besöket var klart kom min barnmorska in där vi satt och lekte, så jag passade på att säga att jag måste komma ihåg att ringa henne nån dag ang. preventivmedel (nu när amningen är ett minne blott)... -men kom in nu. Jag har en lucka, sa hon! =) Okej, sagt och gjort så fick jag utskrivet mina P-plåster! =) Ni som känner mig vet ju att piller inte är ett alternativ... ;) Jag kan nog säga att jag har testat det mesta i "icke piller världen", men just plåster är det som passar mig bäst. Man fäster ett plåster på ett lämpligt ställe... typ ovanför skinkan, höften, magen, ryggen, utsidan av armen men INTE på brösten! Jag brukar sätta det där ryggen blir arsle... ;) Åt ena sidan. Har man bara inte minimala trosor så brukar dom täcka! ;) Där sitter det 1 vecka, sen tar man bort det och sätter ett nytt på anda sidan/skinkan och då ska det sitta där 1 vecka, sen på med det 3:e och sista plåstret (på "första" skinkan;)) för denna period, som så klart också sitter 1 vecka. 3 plåster, 3 veckor! Onsdagar kommer vara min "Plåster-bytar-dag"! Sen är man utan plåster en vecka och då får man mens! *Poff* Så är det onsdag igen och då ska ett nytt plåster på! Enkelt och smidigt tycker jag! Bye, bye kodisar! ;)
 
Sen lekte mamma, Felix och Clara där på Öppna förskolan medans jag sprang och fyllde i lite papper och lämnade blod. Jag ska bli blodgivare! Har tänkt på det flera år men det har inte blivit av... äntligen tog jag tag i det efter att jag och Malin vart på Sportcity och tränat, där hängde en sån där bli blodgivare-postlåda! Fyllde i mina uppgifter och postade, dom kontaktade mig och vi bestämde att jag skulle komma in där idag! :) Då ska blodet bara få grönt ljus så kan jag börja lämna! ;)


Pojken följde med sin mormor och tog in hästarna, jag och Clara åkte hem så hon fick vila. Fick väcka henne 17 för att hämta Felix hos mamma, Mackan på jobbet och åka till Malin, Robbe och Oliver för att käka middag! Vi blev bjudna på en supergod gryta som Robbe gjort, åt ris till och även hemmagjorda vitlöksbröd och aioli! :) Mums! Lyxigt att bli bortbjudna mitt i veckan! :) Tack än en gång kära vänner, för riktigt god mat och gott sällskap! =) Vi skulle även boka utlandsresa men klockan blev lite för mycket, ska ringa imorrn istället! :)

Här är kortet Clara fick av Felix! :) <3 K...

Den:2011-02-15 Kl: 00:36:30 / Allmänt / Kommentarer: 1

dsc00453 (MMS)

Här är kortet Clara fick av Felix! :) <3 Kärlek!


♥ ♥ ♥

Den:2011-02-14 Kl: 23:57:06 / Allmänt / Kommentarer: 0
Hoppas alla mina vänner och goa kottar som jag känner haft en fin dag idag! ;) Det har jag haft i alla fall! Vi har inte gjort nåt speciellt, Markus har jobbat och jag och barnen har jyrat på som vanligt här hemma... eftermiddagen spenderade vi vid köksbordet, vi pysslade... ;) Klippte, klistrade, skrev, målade och kladdade glitterlim med fingrarna! =) Vi hade riktigt mysigt! Felix gjorde kort åt hela familjen, riktigt fina! :) Han är så go vår lilleman. Ska fota och visa! ;) När Markus kom hem överraskade vi honom med korten! ;) Det tyckte Felix var jätteroligt, ja och Markus blev ju så klart jätteglad. :) Sen åt vi jättegod middag som Mackan lagade. Lite mys i soffan hann det även bli innan Felix och Clara skulle i säng, dom båda somnade omgående typ 21.00, men tro inte att det då blev någon kvalitetstid med älsklingen... han ska upp 04.30 och åka med första planet till Stockholm över dagen (jobb såklart). Han ställde iordning det han behöver ha med och "snyggade till sig" lite, ja trimma skägget typ! ;) Sen var det god natt för honom också! Ensam i soffan till CSI NY som jag hade pausat, lite passionfrukt soda och en bit torkat renkött, mitt avslut på Alla stjärtars dag... ♥ Ganska mysigt! =)

Älskade jävla unge!

Den:2011-02-13 Kl: 03:57:15 / Allmänt / Kommentarer: 0
Satt och surfade... som vanligt way past bedtime. Hann borsta gaddarna och när jag stänger av kranen hör jag att Clara gnäller/gryr lite från sovrummet. *POFF* lät det och jag står vid hennes säng redo med flaskan. Gissa om hon ville äta!? Nädå, och hon var INTE glad, skrek och typ fräste... ja hennes senaste "läte" är väldigt speciellt... munnen är nästan stängd och så säger hon pffff, så överläppen fladdrar och det låter extra mycket. Ibland stänger hon munnen och det blir som en snarkning hon trycker ut genom näsan. Tidigare har det räckt med att putta bort flaskan med händerna (ja det är en bestämd dam vi har och hon är duktig på att visa vad hon vill) men nu har hon även lagt till ljudeffekter! Tillbaka till ämnet... Jag försökte i 45 minuter med typ allt, som brukar funka... då mitt i allt drar hon av värsta monster prutten! Stackarn, inte konstigt att hon var ledsen... den jäveln hade nog fan inte ens rymts i min kanal!! Kollade blöjan och den var som ny fortfarande... "bara" luft alltså! Sjöng två vändor Imse vimse spindel (Claras favvo, hon blir helt tyst och tittar på handrörelserna:)) och efter det åt hon nästan hela flaskan! =) Jag strök henne lite på kinden och hon tryckte sin nalle mot ansiktet och la sig till rätta. Jag gick ut ur sovrummet.

Nu har jag sett "Beroende" på TLC och druckit ett glas juice... pigg som en lärka 03.55(!?). Nä, ett återbesök med tandborsten och sen sängen! :)

God natt!?

Storkok på gång... ;) Hittade som vanligt ...

Den:2011-02-10 Kl: 15:46:40 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00445 (MMS)

Storkok på gång... ;) Hittade som vanligt bara några få tuttar... Blir skallgång med ljus och lykta sen! :D


-24,1 grader...

Den:2011-02-10 Kl: 00:23:34 / Allmänt / Kommentarer: 0
Ibland känns vintern här uppe hopplös... är det inte så att snön vräker ner så är det över 20 minusgrader! Men hipps vipps så blir det så där otroligt vackert, landskapet ser ut som ett vykort med snötäckt mark och skog, klarblå himmel och sol. =) Shit, det kommer en vår i år också... Icke att förglömma! ;) Får ibland lite ångest när jag tänker på hur fort tiden går och att det snart är höst och man ska börja jobba på allvar igen... slår genast bort tankarna och börjar tänka på alla roliga saker vi ska hitta på innan dess... :) Några exempel: Inviga min nya fina snowboard i vinter, åka på Uppsala tripp hela familjen i vår, sommar i Svearike med allt vad det innebär och en utlandssemester efter sommaren! Det kommer bli kanon! =)


Med det tackar jag för mig och önskar en god natt!

Söt! (MMS)

Den:2011-02-09 Kl: 12:35:40 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00443 (MMS)

Sötare krokodil får man leta efter! ;) Han heter Karneol men vi kallar honom krokodil eftersom han hugger som en! :p Mamma kallar det kärleks-nyp, men jag vet inte... ;)


Jaha, idag då...

Den:2011-02-09 Kl: 00:49:42 / Allmänt / Kommentarer: 0
Skolorna har ju haft två "lediga" dagar nu måndag och tisdag, det innebär att även Felix är ledig... =) När man är föräldraledig så har man rätt till 15 tim/vecka på förskolan för äldre syskonet (som är över 3 år, tror jag) avgiftsfritt! :) Ganska bra, men man ska hålla koll på lov och "studiedagar", för ja, då ska Felix också vara ledig! :) Lika bra det idag, för han har vart lite hostig under dagen och nu ikväll har jag hört honom hosta flera gånger från sitt rum! *hoppashoppashoppas det inte blir värre* Vi fick åka med honom på akuten när han var 1½, för att han hade så svårt att andas... Som för så många andra, förkylningsastma. Han fick andas i en sån där mask på akuten (som vi fick ta med oss hem och som det faktiskt, leks med fortfarande;)) Nästan varje gång han blir förkyld sätter det sig på luftvägarna och han hostar och det blir lite pipigt i andningen... :( Har flytande Bricanyl hemma till de gångerna det behövs! =)

Kan inte påstå att vi fått mycket gjort här hemma idag, eldat och jyrat. Mamma kom förbi på kaffe och då ville Felix följa med henne när hon skulle hem och ta in hästarna... Det fick han ju såklart, frisk luft i lagom dos! :) Sen kom dom hem hit och vi åkte till mormor och morfar för att äta middag! Riktigt mysigt! :)

Markus är i Pajala och jobbar till imorrn, trist det känns att gå och lägga sig i stora tomma sängen! :( När (om) Clara vaknar och vill äta i natt så kanske jag får ta över henne i storsängen, i stället för att mata henne i sin säng! ;) Men natten till idag sov hon 22.00-06.30 innan hon ville äta, *slurk* lät det ur flaskan och sen blåste hon på och sov till 10.30! :)

Fan vad tråkigt... Mackan har ominstallerat min dator och nu har jag INGA bilder här! :( Så jag kan inte lägga in nån, varken gammal eller ny! Får väl bli nåt MMS istället då! Trist bara att kameran i mobilen är så där lagomt värdelös! :/ Ja alltså ominstallationen är i sig inte tråkig för nu går min dator så mycket snabbare + att han installerade Winows 7, än så länge nöjd med det... ganska "snygg" grafik om man jämför från mitt förra stenåldersWindows! ;) Ja, ni fattar vad det var jag menade som var tråkigt! :P

Tänk om man skulle börja dra sig mot sängen!? Nja, läser kanske nån blogg först! :)


Hejjpa!

Clara äter morot! (MMS)

Den:2011-02-08 Kl: 23:54:04 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00439 (MMS)

Jag och Felix åt varsin, hon blev helt vild så jag fick offra halva min! :)


Slänger iväg ett mms så här innan sängen.....

Den:2011-02-07 Kl: 01:04:48 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00436 (MMS)

Slänger iväg ett mms så här innan sängen... ;)


Lite Mello! =)

Den:2011-02-07 Kl: 00:47:09 / Allmänt / Kommentarer: 1
Nu ser jag på Melodifestivalen (igen), reprisen just nu på svt1! Kan bara konstatera att Danny verkligen är i en klass för sig! Han kan dansa, sjunga och bjuda på sig själv... det bästa av allt han kan dessa tre saker riktigt bra och SAMTIDIGT! =) Om man tar tex Dilba så hördes det ju när hon gick ner för den där lilla trappan dom hade på scenen, hennes "sång" (som var mer som en väsande viskning) blev lidande för en promenad!? Har man inte tagit sig längre än så med 15 år i branchen kanske det är dags att lägga sin sk. karriär på hyllan! Tillbaka till MIN favorit Danny, han studsade minsan omkring och gjorde värsta koreografin och det märktes inte ens på hans sång! Bra jobbat! =) Men den där Rasmus, han som borde sparka sin stylist för att han/hon hade klätt ut honom som Karlsson på taket(??) med låten Social butterfly, den tyckte jag var trallvänlig och bra... refrängen i alla fall! :) Men han hamnade på 6:e plats och där var det roliga slut!


P.S. Jag drog mitt strå till stacken, ringde och rösta på Danny! ;)


God natt världen!

Crazy Clara! Hon var totalt vild när vi ko...

Den:2011-02-05 Kl: 23:06:42 / Allmänt / Kommentarer: 1

dsc00435 (MMS)

Crazy Clara! Hon var totalt vild när vi kollade på Mello tidigare ikväll, "dansade" och flaxade med armarna. Okej min mobil har inte bästa kameran heller men denna bild visar ganska bra statusen på ungen! ;) Hihii!


What??

Den:2011-02-04 Kl: 23:50:44 / Allmänt / Kommentarer: 1
Alltså, min kära vän Victoria berättade helgens planer när vi surrade i telefonen tidigare idag... Kika på Melodifestivalen stod på lördagens kvällsaktivitet. -VA?? MELODIFESTIVALEN, ÄR DET IMORRN!? Hur fan har jag kunnat missa det?? Markus satt bredvid mig i soffan och inflikade -Ja, jag sa ju att dom hade genrep när jag var i Luleå i torsdags. Meh, jo nu när han sa det så minns jag ju att han sa det, men just då reflekterade jag inte särskillt över VAD han faktiskt sa. Tokigt värre! ;) Nå nu är jag taggad i alla fall! :)

Annars då!? Jo, Claras mage börjar lösa sig om jag uttrycker mig fint! ;) Vi är nu inne på förpackning nr. 3 av Baby Semp 2 Lemolac, första förpackningen fick vi köra 50/50 med den vanliga ersättningen. Hon är så jävla kräsen och totalvägrade flaskan när vi testade med bara Lemolac! :( Så man kan väl säga att vi egentligen är inne på andra förpackningen med bara Lemolac. Nu bajsar hon varje dag *lycka* och det är inte tokhårt! :) Hon har vart inne i en svacka då hon har totalvägrat all mat vi gett henne, vet inte om det har haft att göra med att hon har haft ont i magen och inte känt matlust, men nu verkar det vända i alla fall. =) Men vi är på smakportionsnivå... ingenting hon blir mätt av. Pratade om det med bvc och hon tyckte inte att vi ska stressa över det utan ta det i den takten som känns bra! :)

Felix är sitt vanliga glada jag, med inslag av lite trots och tjurighet... ;) På lördag ska han på sitt första "kompis kalas" ;) Fick idag ett samtal med inbjudan av Hanna, flickans mamma! Gissa om Felix vart glad!? =)


Okidoki friends, bye bye!

Tjeenare!

Den:2011-02-01 Kl: 01:51:12 / Allmänt / Kommentarer: 0

Nu har Claras vänstra tand uppe spruckit genom, närmare bestämt 30/1! Eventuellt att hon har vart liiite gnällig, men knappt märkbart! :)

Glömde ju rappotera vikt och längd efter bvc besöket i tisdags, hon mäter 71,5 cm och väger 9260 gr. Enligt kurvan för flickor ligger hon en kurva över "normal", både på vikt och längd... =) Helt perfekt tycker vi! :) Av någon anledning vill vår bvc sköterska (Gunilla) och läkaren (Stina Sandlund som kom in i slutet av besöket) att Clara ska vägas och mätas igen om en månad (annars brukar man hoppa över väga/mäta när dom är 9 mån). Fick hem två brev, ett med kallelse till bvc och även ett läkarbesök på Barn och Ungdomsmottagningen... Alltså ingen rutin-kontroll utan en extra!? Dom tycker inte att hon följer kurvan som hon "borde", nä för när hon föddes och 4 månader framåt låg hon två kurvor över normal, sen när hon vart 5 månader hamnade hon bara en kurva över och har legat där sen dess... alltså ingen plötslig avvikelse utan hon har legat precis i kurvan de tre senaste månaderna! Nåja, bättre en kontroll för mycket! Tur att man inte är någon ängslig förstagångsmorsa som nojjar över minsta lilla! No offence! ;) Är mest fundersam varför dom är oroliga, för vi är då inte det!

Fan, jag behöver ta mig ut och promenera... men jag gillar inte det, vet inte varför... är mer den där springande typen! ;) Kanske att man kan njuta lite mer av promenaderna nu när vi börjar få lite soltimmar här uppe i norr. :) Imorrn är det förskola för Felix 09.30-14.30, kanske dammar av vagnen och luftar oss lite då, jag och Clara! Den som lever får se! ;)

Nu börjar det vara dags att släpa gammelkroppen i säng... ;) Fatta, jag fyller 28 år om 28 dagar... det kan man inte tro va!? ;) En rolig grej bara... För två år sen när jag klev på bussen på Arlanda mot Uppsala synade busschaffören mig och undrade hur gammal jag var -Öhh 25, svarade jag piggt och artigt. Han börjat tokskratta, tänk er jultomten fast turk (stor och rund mage, tjockt svart skägg, svart hår och världens snällaste ögon), "HAHAHAHAHAHAAAA, jag trådde do var sjåttån" -Sjutton!? Haha tack, svarade jag! ;) Betalade och gick och satte mig! Fan, där hade jag ju kunnat spara några kronor om jag fattat varför han frågade hur gammal jag var! :D Tsss.

Gonatt var det ja! ;)


RSS 2.0