Fan också!

Den:2011-04-30 Kl: 02:43:47 / Allmänt / Kommentarer: 1
Nu har det gått så här länge igen att det typ är helt omöjligt att återberätta! Tar det i stora drag... *andas djupt* Lika bra att ta tag i det innan det går ännu längre! ;)


* Påskveckan startade med att vi träffades ett helt gäng och lunchade/fikade i Gallerian. Höjdpunkten var Therese och Astrid som hade kommit hela vägen från StorStockholm! ;) Väldigt trevligt, sen fortsatte vi eftermiddagen hos Ida! :)

* Clara fick en ordentlig genomgång hos läkaren på barn och ungdomsmottagningen, blodprov och lavermang då hon inte bajsat på flera dagar. Kan lova att hon var mycket lättare då vi gick därifrån! Så jävla bra att hon fick hjälp att få ut det, som sköterskan sa "Det där hade hon inte fått ut utan hjälp, det hade vart som en förlossning" Förstå hur ont det gör i hjärtat, vuxna kvinnor ber om nåd och klarar inte av smärtan. Min bebis, vårt lilla sockerbus ska måsta gå igenom det, utan att förstå varför/vad det är som gör så ont! :( En stor flaska Laktulos fick vi utskrivet och ska ge 10-15 ml. på morgonen (i tex vällingen)

* Lunchdate med tjejerna igen mitt i veckan, denna gång på Kina! =)

* Återbesök för Clara dagen efter i "bajsrummet" med lavermang (klyx). Dom ville "tömma ordentligt", så det inte fanns några harlortar som kan stocka igen högre upp.

* Skärtorsdag fikade jag och Clara i Gallerian med Malin, Robbe och Oliver och ett till Stockhoms gäng, Marcus och Alexandra! Eller ja, Stockhomsgäng är ju fel ord, Marcus är ju härifrån... Alexandra däremot är en Stockholmsböna med kärlek till skogen och "landet", som hon så fint kallar deras sommarställe/stuga i Bjumis! ;) Pyntade påskriset hemma.

* Kvällen bjöd på spontanutgång med Lina på Folkan, kände typ ingen och var nykter, borde ha druckit nån shots eller nåt för skorna jag hade på mig behöver man fan ha druckit lite för att ha på sig några kvartar! ;) Jaja, "vill man vara fin får man lida pin"... Åkte hem en stund innan stängning!

* Långfredag var sjukt lång. Målade påskägg med Felix. ;)

* Påskafton bjöd på dop och bröllop, lilla William som döptes, David och Gerda som vigdes! :) Väldigt fina ceremonier utomhus i en stor tältkåta, efterföljande fika var dock inomhus. ;) Då vi kom dit frågade David om vi ville komma på middagen klockan 18.00, det hade ju vart jättetrevligt men frågan kom ju lite väl i sista sekunden och vi hade ju redan planer för kvällen så vi fick tacka nej till det!

* Middag hos Anna-Stina och Peter med Johanna, Anton, Marcus, Alexandra, Ida och vi. Barnen sov hos mormorn, första gången vi lämnade bort Clara! Vi hade supermysigt och åkte hem efter 04.00! ;) Felix och Clara hade skött sig exemplariskt, härligt som tusan! :) Clara hade bajsat puttelite.

* Söndag fick vi hem barnen innan 11, bra så Clara kunde sova sin första vila för dagen hemma. Mamma (mormor) är ju annars i full gång med mockning ock sånt i stallet den tiden och i vagnen sover inte tösen lika länge som hemma i sängen! Men vi var pigga trots den sena timmen! ;)

* Måndag startade med att Felix kräktes, lite i sin säng men sprang fort till toa och resten kom där! Han kräktes några gånger under förmiddagen, mådde lite halvtaskigt och var helt utan matlust. Sen efter några timmar kom det en vattenspya efter att han fått i sig ett halvt glas! :/ Så efter det var han väldigt försiktig med drickandet! ;) Men han vart piggare och piggare, fick i sig blåbärssoppa och fruktsoppa, lite välling på kvällen! :) Tanden som vart toklös unde helgen hade typ släppt helt, satt bara i nån liten tråd och låg ner tvärs över. Tog en bit papper mellan fingrarna och ryckte lös den! Gissa om Felix var glad!? ;) Han kunde knappt tro att det var sant! Så vi hade ändå ganska roligt mitt i allt elände! ;)

* Inge dagge på två dagar... som Felix har längtat då han hade påsklov hela förra veckan! :( Men vi såg fram emot torsdag! :)

* Tisdag bajsade Clara en rund "knort", en femkronas storlek... Hade ju såklart hoppats på mer, men men. Dom sa att går det mer än tre dagar utan bajs måste vi komma in med henne så det inte blir stock igen!

* På torsdag ringde jag barn och ungdomsmottagningen för lite råd, berättade hur det gått och vad som kommit ut, då ville hon att vi skulle komma in efter lunch. Tog mamma med mig och Clara fick en ny dos klyx och inom 5 minuter fick hon bajsa. Som en hel kalr, hårda stora klumpar som satt ihop! :( Hann bara torka henne och ta på en ny bjöja så var det dags igen, denna gång lite knortar och massa löst! Nu ska vi öka dosen Laktulos till 20 ml. fredag, lördag, söndag och hoppas att det ger effekt! Ska höra av oss till sköterskan i början på veckan om hur det går! Känns inte kul att Clara har dessa problem men är väldigt glad att hon/vi har fått hjälp och sköterskorna på barn och ungdomsmottagningen är supermysiga och goa! :) Man känner att man blir väl omhändertagen!

* Fredag idad och vi har jyrat här hemma, vart till mamma på Innanbäcken och sen softat hemma hela kvällen! :) 

Nu är jag så trött att ögonen svider... detta inlägg vart så jävla mycket längre än jag hade tänkt mig. Kanske är det någon som idas läsa det, annars är det ett bra kom ihåg för mig! :)Ha en härlig Valborgs kära läsare! =)

Felix har precis tappat sin första tand! :...

Den:2011-04-25 Kl: 20:20:48 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00519 (MMS)

Felix har precis tappat sin första tand! :D *Lycka mellan kaskad spyorna*


Påsk pyssel! ;)

Den:2011-04-22 Kl: 13:54:56 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00516 (MMS)

Påsk pyssel! ;)


Glad Påsk! =)

Den:2011-04-21 Kl: 18:23:52 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00514 (MMS)

Glad Påsk! =)


Påsk -11

Den:2011-04-17 Kl: 03:26:23 / Allmänt / Kommentarer: 0

I veckan kommer massa härliga utflyttade vänner "hem", Therese med familj kommer vara i stan hela veckan, Marcus och Alexandra kommer tors-tis och Johanna kommer på snabbvisit i helgen. :D

På lördag är vi bjuden på bröllop och dop. Ska bli väldigt roligt! =) Presenterna är (så gott som) klara men kläderna är inte det! :/ Nåja, det hinns under veckan! ;)


Japp.

Den:2011-04-17 Kl: 03:06:01 / Allmänt / Kommentarer: 0
Tisdagens StepMix-pass bokat, bara så ni vet söta vänner! ;) 10 platser kvar. Efter tisdagens pass hade jag INGEN träningsvärk! :( Fast under passet tyckte jag att jag var tröttare än nåt pass tidigare... Har nu i efterhand kommit på att det var mer kondition i detta än i passen med Anna (Anna är instruktör i vanliga fall nu var det Malin L.). Jag vet inte, jobba och få träningsvärk efteråt eller enbart flås under passet!? Vad tror ni, läsare som tränar och är lite insatta, vad är "bäst"?  Nu har jag iaf bestämt mig, ska ta tag i promenader (så småningom löpning). Målet är varje dag... ;) Om klockan så är 01 på natten och jag inte vart på promenix så ska den genomföras då, nu är det slut på slappheten! Har bytt batteri i min Silva stegräknare, hittar dock inte "dockningsstationen" till datorn, nåja den kommer säkert fram (optimisten talar). Jag pallar inte att vara en slapp "tjockis" längre, inga kläder passar och jag mår FAN INTE BRA av det! :/

Hej hopp gummisnopp!

Några dagar sen sist...

Den:2011-04-14 Kl: 17:35:37 / Allmänt / Kommentarer: 1
Claras mage har börjat röra på sig... efter lite laktulos i morgonvällingen! :) Vet inte varför vi inte testat det tidigare, Gunilla på bvc pratade om det sist vi var men jag har som helt förträngt det! Måste tacka Hanna som gjorde mig påmind om det! -Tack!! =) Nu hoppas vi att magen är igång och att hon inte håller sig så det blir stopp igen. Annars funkar det fint på pottan, hon bajsar nästan varje gång där! :) Hon hasar sig runt i huset, kryper inte utan sitter med ena benet framför sig och det andra ut åt sidan, lite bakåt! =) Det går snabbare och snabbare för varje dag som går! ;) Ja och rejsar omkring i gåstolen gör hon ju också! Mindre kul för Felix som nu inte får vara i fred på sitt rum, är han där inne är dörren oftast stängd... ibland får hon komma in men det blir många NEJ från hans sida. Inte kul när syrran dregglar och sätter bilar och lego i munnen! :/

Har ju inte skrivit om Felix 5-års kalas... vi hade ett helt vanligt saft och tårt-kalas med släkt och vänner! Vi är nog många i vår släkt så därför valde vi att inte ha något "kompiskalas". Han fick massa fina och roliga presenter. Leker med nåt av de nya sakerna varje dag! :) Å nu när våren är här och vägarna bara har cykeln åkt fram, han cyklar fram och tillbaka på gågatan utanfår vårat hus. Han är jätteduktig och lydig, far inte iväg ut på "storvägen"! :)

Felixplutten 16/4-06. Här är han alltså 2 veckor! :)Kommer inte på nåt mer att skriva om, gör väl ett nytt försök om andan faller på! ;) Hej så länge!

Ute och cyklar...

Den:2011-04-10 Kl: 03:12:32 / Allmänt / Kommentarer: 2
Jag har tydligen inte gått över till sommartid ännu... eller nåt. Är helt hopplös, vet inte varför jag är vaken så här länge!? Jag har inte ens vilat med Clara idag (som oftast är anledningen varför jag inte kan sova i normal tid). Drack två glas vin tidigare, så det är inte att jag sitter här och är så där småfull och jyrar heller! ;) Eller ja, jyrar gör jag väl, "småfull" försvann ganska snabbt då jag bytte ut vinet mot påskmust vid midnatt! ;)

Till nåt helt annat, pollenallergiker här i krokarna: Hur mår ni? Känner ni av nåt? Jag håller på att bli galen. Jag nyser, kliar i näsan, det svider/kliar i ögonen, ja fan i hela ansiktet och ibland i gommen!? Enligt Pollenprognosen finns det inga halter här nu... närmaste mätstation är dock i Älvsbyn så jag vet inte om man kan gå efter den riktigt! Dessa symptom drabbade mig för två dagar sen och håller i sig. Tacksam om någon vet mer än jag angående detta! :)

Jaja, jag släcker väl ner och gör ett tappert försök till några timmar nattsömn.

Fridens folk.

Claras mage och lite till...

Den:2011-04-06 Kl: 00:54:18 / Allmänt / Kommentarer: 4
Nu blir det bajs-snack igen...

Claras mage är ännu lite åt helvete... =( Nu är hon mer eller mindre förstoppad! Idag har det i alla fall gått lite framåt och hon har fått bajsa, sist var det torsdag (eller fredag), efter en dos Resulax. Man ser på henne när hon blir nödig och då brukar jag gå med henne och ta av blöjan på skötbordet (för hur jävla lätt kan det vara att försöka skita när man har en blöja som tar emot!?), brukar komma ut då. Vid senaste Resulaxen satte jag henne på Felix gamla potta och det gick jättebra för henne att sitta där! :) Hon har inte visat en enda gång de senaste dagarna att hon vill bajsa, men man fattar ju att det lär vara plugg efter så här många dagar. :( Innan det var dags för pyjamas och nattblöja ikväll satte jag mig på toagolvet och Clara på pottan... Satt där och jyra med några lek-klossar, efter ca 5 min. fick hon bajsa, av sig själv! :) Halleluja!! Vilken lycka! =)

Vi försöker dagligen med katrinplommonpure, extra vatten, mild fullkornsvälling, olja i vällingen, oljan har vi nu bytt ut till messmör... Ska försöka få till en bajsrutin på pottan också! :)

Färdigsnackat skit! ;)


Imorrn är det dags för det årliga "Grytnäsloppet" på Felix förskola... Alla "stora" barn, födda -05 och -06 får skidra på golfbanan medans de små är på gården utanför dagge! ;) Får se hur det blir för Lilleman, han hade lite feberfrossa när han var hos mamma i eftermiddag. Han låg under en filt och huttrade och frös, trots att svetten rann! :/ Men kvällen har han vart som vanligt, bara att vänta och se imorrn alltså! Om det blir att fara kommer jag och Clara stå på sidan och heja! =)

Behöver jag kommentera!? ;)

Den:2011-04-05 Kl: 13:38:16 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00496 (MMS)

Behöver jag kommentera!? ;)


För 5 år sedan...

Den:2011-04-01 Kl: 18:19:54 / Allmänt / Kommentarer: 2
Här är min första förlossningsberättelse, den skrev jag på Familjeliv två veckor efter att prinsen var född:

Vi åkte till Sunderbyn på Lördag förmiddag (1/4), blev kopplad till CTGn... Efter drygt en halvtimme var det klart och barnmorskan kom in igen och ville känna hur/om jag var öppen. Hon tyckte inte att värkarna var nog regelbundna för att vi skulle skrivas in... Var bara öppen ett finger (1 cm) men livmodertappen var helt borta... Bm tyckte att vi kunde ju gå på stan i Luleå ett tag om vi ville med tanke på att vi bor i Kalix (ca. 9 mil bort) Jobbigt att köra fram och tillbaka om det skulle sätta igång på några timmar. Jag kännde på en gång att jag inte skulle palla att gå på stan, hade ju ändå regelbundna SMÄRTSAMMA värkar. Nåja tänkte jag... det är väl falskt alarm, lill*n som luras lite. 1 cm kan man ju va öppen typ hur länge som helst utan att det händer nåt! :( Vi packade in oss i bilen igen, åkte en snabbis på Jula... Jag satt i bilen och hade ajaj. Väl iväg hemåt i bilen började värkarna avta och jag slocknade... Kände mig helt slut! Var hemma vid 15 tiden, försökte vila i soffan men värkarna började sakta men säkert komma tillbaka och det gjorde mer ont än tidigare, satte mig i duschen på en liten pall, min mamma kom förbi för att se om jag verkligen hade så där ont som det lät på telefon... För när hon ringde tidigare var jag tvungen att lägga bort luren för att kunna koncentrera mig på att slappna av!! Hon ville att vi skulle åka tillbaka till Sunderbyn, tyckte att det såg för smärtsamt ut!! Jag pinade mig igenom varje värk och visste inte vart jag skulle ta vägen...

När klockan var ca. 21 grinade jag åt Markus "Jag orkar inte mer" Han ringde förlossningen och berättade allt att vi hade vart in tidigare och att han hade klockat värkarna nu och vissa av dom kom med 2 minuters mellanrum... som mest med 4 min mellan!! Barnmorskan tyckte att vi skulle komma dit och denna gång skulle vi få stanna kvar!! Vi hade kvar det mesta i bilen från första resan så det var inte så mycket att packa denna gång! Hade så jävla ont typ hela tiden, det var inte många minuter utan plågor... minns att jag försökte sjunga med till någon låt i bilen, bara för att försöka tänka och känna bortanför värken... Gick inte så värst bra kan jag meddela... =) Väl framme i Sunderbyn fick Markus leda mig hela vägen till förlossningen, just utanför dörrarna känndes det som att vattnet gick... men det var ju bara att fortsätta gå!

Kockan var 22:15 när vi kom in, satte på CTG och konstaterade att jag var öppen 3 cm. Bm tipsade om ett jättebra sätt att andas på när det kom en värk, för jag försökte slappna av men det blev mest nå konstigt hyperventilerande vilket gjorde att man spände sig ännu mer... Inte bra! Kl. 22:40 Fick sätta mig i duschen med massagemunstycke, skulle vrida på massagestrålen och rikta mot magen när det kom en värk men det gjorde bara mer ont. Satt och hackade tänder och skakade, Markus undrade om jag frös men det var av smärta. Ganska obehagligt att inte kunna kontrollera sin kropp, BM kom in och tyckte att när jag var klar så kunde vi komma in i förlossningssalen så skulle jag få prova lustgas. Okej sa jag men fattade inte så mycket, när hon gick så tittade jag och Markus på varandra undrande... Varför ska jag ha lustgas redan?? Det brukar man väl få när förlossningen är igång!? Eller ska jag få prova på hur det är nu så här innan?  Ingen av oss fattade nåt. Just innan jag hade duschat klart (efter 1 tim ungefär) så känndes det som att varje muskel i magen och ryggen fick spatt och spänndes. Förlossningen var verkligen igång, fattade inte att det var krystvärkar som började smyga sig på... ;) Kl. 23:55 la jag mig i sängen och BM kännde hur öppen jag var, 5 cm! Hon tog hål på hinnan så vattnet gick, elektrod sattes på bebisens huvud. Andades lustgas när värkarna kom men jag fick inte riktigt till det, började andas så sent så det blev effekt typ när värken var över. Vid några värkar fick jag till det men det var mest obehagligt, kännde mig så borta... hade inte den kontrollen jag ville ha, men Bm tyckte att jag skulle andas genom hela värken men det tyckte inte jag!! La bort lustgasen helt och hållet! Nu skulle Bm känna lite till i mitt underliv och ville att jag skulle hålla henne i handen och nypa när det gjore ont, för ont varnade hon mig för att det skulle göra. Okej, höll ett stadigt tag i hennes hand men jag kännde ingen smärta, hon sa igen att jag skulle nypa henne men jag sa att det gör ju inte ont! Hon såg jättenöjd och glad ut och sa att nu har hon lyft över dom sista centimeterna över bebisens huvud så om jag ville krysta så var det Varsågod nu! Det kom in en till BM och tryckte på magen när jag krystade, Markus tyckte det såg jätteobehagligt ut men jag kände inte att hon gjorde nåt, hade ju fullt upp med att skita ut en brinnande melon genom f*ttan!! För så tyckte jag det kändes. ;) Kl. 00:40 började jag krysta, pågick i ungefär en halvtimma så kom bebisen ut!! Kl. 01:12 med vrål och tjut. Barnmorskan torkade av den lite och när hon lyfte den mellan mina ben så utbrast jag "HAN KISSAR PÅ MIG" Helt överlycklig i ett tonläge jag inte brukar använda!! =) Fick upp detta lilla knyte på magen och kände en så underbar känsla... där låg den nu... bebisen. Den var verklig och jättevarm och lite blöt och sååå mjuk!! Lyfte på handduken för att se vad det var för kön, DET ÄR EN POJKE ÄLSKLING! sa/skrek jag åt Markus men det hade han redan uppfattat när HAN  kissade på mig, jag var och svävade någonstans och hade då inte fattat det! =) Markus var helt underbar under hela förlossningen och peppade mig när jag skulle krysta, han skrek och tog i nästan lika mycket som mig! *hehe* Gav mig saft och pussade och baddade mig i pannan! =) Han klippte navelsträngen och var väldigt stolt, både över mig och lilla Felix! Som visade sig att inte va så liten... 52 cm. 3855 g. En ganska "stor" kille ändå!! Ojoj, går ju knappt att beskriva i ord hur man känner/kände. Så mäktig känsla! ♥RSS 2.0