Snart bara 3 dagar till bf, inget på gång!

Den:2010-04-29 Kl: 22:08:25 / Allmänt / Kommentarer: 0
Klippningen blev som förväntat, bra! =) Nu ska jag bara slänga på lite färg också... eller rättare sagt lite blekning och toning! Dock inte ikväll. Har gått och blivit brunhårig i nacken... hur skummt är inte det!? :) Ja det ser nog brunt ut för att resen av håret är så jäkla ljust, kanske ska kalla det mörkare blond i stället! ;) Ska strax pallra mig iväg in på toa och plocka ögonbrynen, även färga dem. Kanske orka måla tånaglarna också... Hahaha, nu har jag "boat" färdigt i huset, då är det kroppen som ska pysslas om och göras redo! Man vill ju va fin när man ska träffa sitt underverk... Hahah! =)

Markus har jobbat till 18.15 idag, vi åkte på stan och käkade på Sibylla... Väldigt uppskattat av Felix, han gillar verkligen hamburgare och strips, att man får leksaker i barnboxen är ju knappt någon bonus! =D Gick ett varv i Gallerian som var typ tom på folk, tråkigt att det inte är mer liv och rörelse när dom nu har dessa kvällsöppet-kvällarna! :/ Gick på Team Sportia och handlade Batman foppatofflor åt Felix och en Dakine väska till mig! =) Me like!! Resten av stan var dödare än dödast... Mackan sprang in på Coop och handlade en O´hoy jordgubbssås. Är inte riktigt my kind of flavour... Ska det va sås till glass ska det vara kolasås! =)

Nu orkar jag inte sitta här och sitta, up up and away mot spegeln!

Tipptopp! =)

Den:2010-04-28 Kl: 22:42:36 / Allmänt / Kommentarer: 0
Morgonens besök hos barnmorskan gick kalas! =) Blodvärdet har repat upp sig från 105 till 118! *Woohoo* Kerstin var väldigt nöjd, även jag så klart! :) Nu kan förlossningen sätta igång utan att jag behöver oroa mig för att förblöda! ;) Huvudet ligger VÄLDIGT långt ner i bäckenet enligt Kerstin, förhoppningsvis bara dagar kvar av denna graviditet! =) Sover ganska dåligt under natten, vaknar på rygg och mår konstigt illa av bebisens tryck och ljumskarna och halva låren är bortdomnade. Brukar hjälpa att vända sig på sida men oftast går jag upp och kissar när jag ändå vaknat... Lika bra det, annars vaknar jag bara ytterligare en gång typ en timme senare tokkissnödig =)

Försöker hitta på saker för att få dagarna att gå och inte gå så jävla långsamt. Imorrn ska jag och klippa mig (igen)... känner att jag vill göra bort det nu innan bebisen kommer, ska be henne ta riktigt kort i nacken, hockeyfrilla är inte min grej och det växer ju så jävla fort! :/ Man vet ju aldrig när man tar sig till frissan med en liten nyfödd bebis!

Mår i övrigt bra, känner mig väldigt pigg (oftast), synd bara att kroppen inte riktigt håller med min hjärna. Har gått upp 12 kg nu och bara det är ju en ganska stor omställning! Ja och dom kilona har jag bestämmt ska bort (relativt) fort! :) Kan ju hoppas i alla fall! ;) Och som man brukar säga... Det blir ju som man gör det! :)

Nåt som jag ska göra nu är att sätta mig en stund i duschen (har en pall att sitta på). Så härligt avkopplande med en riktigt riktigt varm dusch, ta på sig morgonrocken, kanske dricka en kopp the och sen mysa ner sig i sängen alldelens varm å go! =)

Nattnatt!

Manadagher.

Den:2010-04-26 Kl: 23:59:19 / Allmänt / Kommentarer: 2

Vill ni veta en sak...!? Jag blir, av någon konstig orsak, väldigt road av patetiska människor som blir upprörda!
♪ ♫ • Baarapaappaapaaa... I´m loving it! ♪ ♫ •
In your face, biatch! =) Hahaha, visst var jag cool nu!? :)


Idag har bebisen tagit det lite lugnare... skönt då insidan av min mage känns som ett blåmärke! =/ Har fortfarande inte börjat packa bb väskan, men(!) videokameran är på laddning och de nya banden är framplockade! :) Systemkameran var full i batteri så den går det i alla fall ingen nöd på i ett första skede! =)

Har gjort lite nyttigt här hemma under dagen. Sen blev det fika med Malin på Mocca, även svägerska Emma kom förbi... det vart en massa bebis-surr och även lite skvaller hann vi med! :) Trevligt värre!

Nu blir det strax sängen, känner mig lite frusen ikväll! =/ Bara liiite mer surfande men sen gonatt! =)


Påminner igen om "Gissa bebisens ankomst" här nedanför!
Ni kommer ha till fredag på er... :)


Stormen före lugnet före stormen!?

Den:2010-04-25 Kl: 23:48:39 / Allmänt / Kommentarer: 0
Detta lilla knyte i min magen är då faan annat än lugn! Vilda bebben goes skogstokiga bebben! Jag minns tydligt att det blev en minskning på rörelsena sista dagarna innan Felix föddes, även om han också var en ganska livlig krabat mest hela tiden... :) Men som sagt, nu är det full storm och sjörövaren i magen utövar alla olika sorters piratmoves den övat in i snart 40 veckor! Ojoj. Tänk, bara 8 dagar kvar till beräknat (om en liten stund bara 7 dagar). Även om jag går över tiden så är 3:e maj ändå ett viktigt datum, blir lite av ett "delmål" om jag går över... Typ att minst så länge ska jag va gravid. *Positiva tankar* =) Det är helt sjukt jobbigt att gå över tiden, det vet jag av egen erfarenhet, man tänker inte på annat. =( Men ska verkligen försöka pressa de jobbiga tankarna åt sidan.

Imorgon tänkte jag börja packa bb väskan lite smått, måste ladda kamera batterierna (både systemkameran och videokameran). Vi filmade lite under förlossningen med Felix, Markus ställde kameran snett bakom mig uppe på en hylla i förlossningssalen... Alltså ingenting kring den nedre regionen! ;) Men fan så coolt att ha på film, och tiden just efter förlossningen, som vi kvinnor upplever som nåt sorts vacum... inga riktigt klara bilder/minnen pga nåt konstigt hormon som utsöndras i vår fantastiska hjärna för att blockera minnet att komma ihåg smärtan. Oj vilken lång och lite smått invecklad mening det där blev =/ Men ja, ni fattar förhoppningsvis! :) Första natten ensam med en helt ny människa, som VI har skapat. Amningen kom igång och lilla pyret åt som en häst, första badet där på avd. 56! Guld värt att ha med en videokamera om man är ägare till en. =)

Nä, nu ska jag sluta svammla, ont i ryggen av att sitta här, dricka mitt järn och mysa ner mig i soffan en stund! :)


Glöm inte att gissa bebbens ankomst här nedanför!! =)
Tack ni som redan vart och gissat! =D Roligt värre!

Gissa bebisens ankomst!!

Den:2010-04-24 Kl: 00:17:15 / Allmänt / Kommentarer: 8

Har sett flera som gjort en sån här "tävling" och jag kan ju inte vara sämre... =) Vet inte om det blir någon vinst eller om äran får vara morot att delta! :) Så kom igen nu alla läsare!! Gissa på! Ja, man kan lämna en anonym kommentar men gärna med ett alias så det går att skilja dem åt! :) Vill man får man så klart även gissa på kön/vikt/längd! 

Jag är som sagt beräknad den 3 maj...


En till bild i v. 39!

Den:2010-04-23 Kl: 11:11:54 / Allmänt / Kommentarer: 1

dsc00004 (MMS)

En till bild i v. 39!


Stormagen i vecka 39! =)

Den:2010-04-23 Kl: 10:20:24 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00006 (MMS)

Stormagen i vecka 39! =)


Gamla bettan.

Den:2010-04-22 Kl: 18:26:48 / Allmänt / Kommentarer: 3
Nu ska jag gå ut och städa min bil... dammig som faan invändigt! Ska besiktas imorgon och jag håller tummar och tår att allt är okej med det gamla aset! =) Mackan hade tänkt åka förbi OK och tvätta den utvändigt men det vart lite brottom hem efter jobbet för honom då mamma var här och behövde hans expert hjälp! :) Nåja dom har ju öppet till 21... kanske att man kan svänga förbi här lite senare! =)

Idag har bebis varit ganska lugn under dagen... andra dagar har det vart full rulle. Fattar inte hur mycket den kan härja omkring där inne nu när det börjar vara så trångt! Men ja, idag lugnt i alla fall... Kommer säkert sätta igång och leva rövare nu resten av kvällen. =) Vi var förresten på bio i tisdags, jag, Mackan och Malin. Vi såg "Clash of the Titans". Riktigt bra rulle! =) Hela filmen hade bebis partaj i magen, inte en minut utan rörelse! Mysigt men även lite jobbigt! :) Har fortfarande inte packat bb väskan... känns inte som någon ide riktigt ännu.


Nä, städa bilen var det!!

Tjabb veklabb!

Den:2010-04-21 Kl: 21:33:55 / Allmänt / Kommentarer: 0
Fan vad jag är sugen att beställa kläder... finns ju så mycket fina sommarkläder, små söta jeans jackor och alla supersöta klänningar! *Gaaahhh* Som ni förstår är det ju inte så stor ide att beställa nåt när man inte riktigt vet hur ens figur kommer se ut i sommar... Att pattarna kommer va större är ett som är säkert i alla fall, om nu amningen funkar som jag har tänkt! =) Naturligt fylliga mjölkpattar, haha! =)

Annars då... Gick in i vecka 39 i tisdags (igår), idag är det endast 12 dagar till beräknad förlossning. Räknar ändå med att gå över tiden, Felix föddes på 8 dagar över... Känns som en liten latis även denna unge! :D Men jag hoppas ju så klart att den ska komma den 3:e! Magens mått har nu stannat av (slutmåttet trodde min barnmorska), hade samma mått vecka 38 och 39, lagoma 33 cm! :) Med Felix i magen hade jag 34 cm. i vecka 38 och 35 cm. i vecka 40! Blodvärdet ska kollas nästa vecka också, för att se att det verkligen ger resultat att ta 3 järn om dagen! Annars blir det väl intravenöst... =/ Hade tyvärr inte spec. högt värde i mina reserver heller! Man vill ju inte förblöda under förlossningen, verkar ju lite lagomt otäckt! :( Men min kropp verkar inte vilja ha järn, hade jätteproblem med Felix i magen också, då låg värdena preciiiis över 100 typ hela graviditeten, även då hotades det med dropp. Sista kontrollen hade det ökat till 122!! :) Å vet ni vad jag då hade gjort!? Helt slutat med järntabletter (då fanns det inte i brusform) och endast shottat Blutsaft! Kanoners! =) Får väl ta till det om det inte visar sig ha ökat till nästa vecka!

Nu ska jag göra nåt vettigt innan det blir lite mys i soffan med älsklingen! ♥

Jaja, jag ÄR höggravid!

Den:2010-04-19 Kl: 11:04:57 / Allmänt / Kommentarer: 0

Kanske är dags att inse det snart... Felix påminner mig med jämna mellanrum att "mamma, du kan ju inte springa nu med stormagen" (han har en väldig kärlek till att springa i stället för att gå och att tävla=)) Och jag tycker att "det kan jag väl visst!!" Han skakar på huvudet, lägger det lite på sned och ett leende på läpparna: "näää mamma!" Nänä, jag kan väl inte det då! *Skit också*

Nattens toabesök var inte enkelt... som det har ilat bakom blygdbenet, fyy fan! =/ Var tvungen att sitta bakåtlutad på toastolen så Pluttungen och kissblåsan skulle få plats i sittande ställning!

Felix är på förskolan idag, jag ska roa mig med lite städning och in med vikt tvätt i garderoberna. En sväng på stan ska jag väl även hinna med, kanske en lunch med nån söt vän!? =)


Helgen

Den:2010-04-19 Kl: 00:24:28 / Allmänt / Kommentarer: 0

Bilden på mig och stormagen i föregående inlägg togs på lördag morgon... Så den är högst aktuell! =) Åkte till Haparanda för att strosa lite på Ikea, sammanstrålade där med Malin, Robert, Emma och Christoffer. Blev som vanligt lite bra-att-ha-saker, förvaring till Felix rum, förvaring till tvättstugan och ett parasoll modell större än det vi har! Köpte även ett vardagsrumsbord till Emma (M´s syster) i tidig födelsedagspresent! =) Många (bara) bra inköp... =) Väl hemma hade jag ont lite överallt, men det var det värt! :) Käkade tacos och tog det bara lugnt resten av kvällen! Mackan började bygga ihop Felix förvaringshylla.

Söndag bestod av sovmorgon till 09.30, fick dock ligga kvar i sängen ett bra tag efter det! *Så jävla skönt* =) Har inte gjort många knop under dagen, till middag vart det Mackans torskgryta. Bjöd hem mamma på mat, fick hjälp av henne med tvätt-vikning och ommöblering i vårt sovrum och även Felix rum. Hon är effektiv min lilla mamma när hon sätter igång! Tack världens bästa och snällaste du! =D Nu resten av kvällen har bestått av många svordomar här framför datorn och mitt vanliga problem: "SIDJÄVELN KAN INTE VISAS"!!! Alltså jag blir galen, jag vill slå ner nån, slå sönder datorn, bända lös entertangenten, skrika alla svordomar jag kan, listan kan bli väldigt lång... Men vet ni vad, jag gör inte det. Jag är bättre än så, djupandas och tänker positivt. Jag skyller dessa tankar på alla hormoner som bubblar i min kropp... För i vanliga fall skulle jag inte ägna en tanke åt såna här skitsaker, skulle bara blunda och göra nåt annat! :) Men nu har jag i alla fall fått det ur mig för den här gången! =)

Nu ska jag mumsa på lite cheddar popcorn, sen är det gonatt!


Jag och stormagen =)

Den:2010-04-17 Kl: 13:50:16 / Allmänt / Kommentarer: 2

dsc00002 (MMS)

Jag och stormagen =)


Rastat stormagen idag.

Den:2010-04-16 Kl: 19:32:38 / Allmänt / Kommentarer: 1

Idag har jag och Felix vart på stan med Jenny, glidit omkring i Gallerian och fikat på Mocca! =) Väldigt trevligt! Tyvärr dök det upp en grabb som visade sig vara från Kuriren och undrade om han kunde få ställa en fråga... Mitt spontana svar var -Nej! Då var han ju så artig (påstridig) och sa vad det var för fråga... Lyssnar du på ljudböcker? Å tråkigare svar av mig får man nog leta efter, även på denna fråga -Nej! Varför inte det, undrade han? -Det har bara inte blivit. Åsså måste man ju bli fotad, uthängd med namn och ålder... Tur att jag hade sminkat mig i alla fall... :) Haha, förhoppningsvis var mitt svar så ointressant att dom inte tar med mig! :) Jenny däremot hon både poserade och hade intressanta svar... ;) Så vill ni se en snygg Kalixböna numera bosatt i Luleå (ja sen typ 15 år tillbaka) ska ni köpa Kuriren imorrn (antar att det är då det kommer med)! =D

Efter stan åkte vi hem till oss, Jennys minisnygging fyller 1 år idag så det vart ett snabbt stopp hos oss för henne. Hon har vart så gullig och hämtat skötbordet vi beställt från Barnens Hus och fraktat med sig från Luleå. Tack än en gång! =) Mackan kom hem just efter att hon for, vi monterade upp skötbordet på en gång. Fin fint! =) Nu är det bara att vänta ut bebisen helt enkelt... Den är ju färdigbakad, ska försöka lura ut den på nåt vis! Hihii...

Nu är maten klar här på Klöverstigen... Late dinner (som vanligt). Klyftpotatis och oxfilé idag! =D Gaahhh vad jag är hungrig! :)


Ha en skön fredag allihopa ♥


Idag är det visst torsdag!?

Den:2010-04-15 Kl: 10:31:16 / Allmänt / Kommentarer: 0

Shit vad man blir dagvild när man bara går hemma... tur att jag har börjat skriva "dagbok" i min lilla agenda igen, skulle inte ha någon aning om vad som hände i tisdags om det inte fanns uppskrivet... Eller nä, jag har ju inte blivit senil, klart jag skulle komma ihåg om jag har gjort nåt men det blir lätt att man blandar ihop dagarna! :)

Idag ska jag försöka hitta på nåt, tänkte ta mig ut på stan bland annat! =) Felix är på förskolan till 14.30, han hade väldigt bråttom iväg i dag... :) Vissa dagar vill han vara hemma med mig och tycker inte alls att dagis är roligt (tills han kommer dit;)), dom dagarna blir det betydligt tjorvigare här hemma när han ska göras klar! =/ Idag var inte en sån dag! :)

Har pratat med min barnmorska i morse... Verkar vara Stafylokocker som hittades i mitt prov... Antibiotikan jag ska få under förlossningen är en säkerhetsåtgärd. Inte alls lika farligt som om det hade vart Streptokocker! =D Känns väldigt skönt!

Nä, nu ska jag sätta mig en stund i soffan med lite the och titta på "Efter tio"!


19 dagar kvar till beräknad förlossning.

Den:2010-04-14 Kl: 16:20:38 / Allmänt / Kommentarer: 0

Nu är vi så gott som redo för bebisens ankomst! De sista kläderna är tvättade och hänger just nu på tork... =) Men vet ni vad jag helt missat!? Strumpor! Har inte ett enda par kvar från Felix... kan ju bero på att dom är typ som engångssockar. ;) Så, skötbord och sockar saknas. Alla kläder, sängkläder + täcke och kudde är tvättade. Bilbarnstolen + vagnen är framtagna från längst in i förrådet på övervåningen och flyttat lite mer tillgängligt där uppe! Spjälsängen står redo att bäddas. Hmmm, har jag glömt nåt!?

Har dock inte börjat packa bb-väskan, men däremot har jag skrivit färdigt listan på vad som ska packas! Som ni kanske vet gillar jag att skriva listor =D... denna lista är av det längre slaget, tar hellre med mig för mycket, även om jag vet att allt finns att få tag på där i Sunderbyn så kommer jag förmodligen ha med mig det!

Från det ena till det tredje så fick jag veta igår av min läkare att jag fortfarande har en infektion i kroppen. Kommer inte att behandlas med penicillin nu under graviditeten, kommer i stället få antibiotika när jag kommer in på förlossningen... *gulp* Det enda jag hittar att läsa om det när jag googlat är Grupp-B streptokocker (GBS), det verkar stämma in... =/ Men varken läkaren eller min BM sa något om det, tar inte ut nåt i förskott men jag läser och garderar mig med info i alla fall! http://www.medscinet.se/infpreg/allinfo/main.asp?topic=6 

Felix lilla fot, 4 dagar! ♥


Jävla skit!

Den:2010-04-12 Kl: 23:55:17 / Allmänt / Kommentarer: 2
Barnmorske besöket var inte alls speciellt upplyftande. Blodvärdet låg på 105... :( För tre veckor sen låg det på 113! Å jag som jobbat på bra med järntabletterna *suck*, nu blir det att öka på dosen till 3 om dagen... Ska även minska min mjölk konsumtion, inte på barnmorskans rekomendationer utan eget beslut. Dricker rätt mycket mjölk och även fil/yoghurt för den delen. Järnet tas ju upp sämre med massa mejeriprodukter i kroppen, å bättre med c-vitamin... Så nu är det vatten och juice till middagen för mig! =/ Stackars mig! *I love milk* ;) Urinprovet var det också nåt knas med... Hade visst mycket vita blodkroppar i det (!?), det ska det i alla fall inte vara. Så imorrn bitti ska jag till vårdcentralen och lämna mera blod och ytterligare ett urinprov. Förhoppningsvis är det inget att oroa sig för! Ska även till Ove B. (läkare) imorrn för uppföljning av infektionen jag hade för några veckor sedan, verkar inte heller riktigt ge sig! Vill verkligen inte äta penicillin igen! :( Piller är inte min grej!

Vilket pissigt inlägg detta blev... =/ Känns säkert bättre imorgon! :)


Kram till mina fina vänner! ♥

Tappas på blod imorrn

Den:2010-04-11 Kl: 23:54:04 / Allmänt / Kommentarer: 0
Imorgon ska jag till labb och barnmorskan... Hoppas att mina blodvärden gått/går uppåt, knogar på med mitt järn (i form av brustablett). Köps receptfritt på apoteket men måste frågas efter i kassan, namnet är Fexim. Kan rekomendera det till alla er som behöver järn och vill slippa bli förstoppad... Ingen sån skit av denna variant! :D Hahah, nu var jag lite fyndig, va!? :)
Pluttungen i magen är en väldigt pigg och aktiv krabat, gör fan ont när h*n sparkar och lever rövare... Börjar ju bli rätt så trångt där inne nu! Mår annars bra, bara helt vanliga gravid krämpor att tampas med! =) Konstigt vore det ju annars. Jag får återkomma med en uppdatering imorrn efter besöket hos Kerstin.

Felix är ledig imorrn och jag kommer köra honom till stallet då jag ska till sjukhuset... Han sa ikväll att han också vill följa med till barnmorskan, å hade det inte vart för att jag ska på labb innan så hade det säkert gått utmärkt, men jag känner inte att det är riktigt passande att släpa med honom på blodprov och sån skit! =/ Nästa besök kanske han kan få komma med på! =) Å det är förhoppningsvis det sista! :)


Sov gott!

Alltså, så här stor och fin soffa... och k...

Den:2010-04-08 Kl: 15:16:18 / Allmänt / Kommentarer: 4

dsc00059 (MMS)

Alltså, så här stor och fin soffa... och kidden väljer golvet när han ser på film!? =) Kan tilläggas att den är väldigt bekväm! ;)


Magbild vecka 37 =)

Den:2010-04-08 Kl: 11:40:08 / Allmänt / Kommentarer: 0

dsc00058 (MMS)

Magbild vecka 37 =)


Har lite trist...

Den:2010-04-07 Kl: 10:44:51 / Allmänt / Kommentarer: 1

Jaha, å nu då!? Uppstigen med resen av familjen, grabbarna åkte mot jobb och förskola 09.30, blev fil och flingor med banan och sylt i till frukost för mig och ett glas Proviva. Har surfat runt en stund på nätet och nu har jag tråkigt... =/ Blir väl att titta lite på Malou och "Efter tio". På agendan står att åka till jobbet och fixa med lite papper, that´s it! Å det hade jag tänkt göra innan Felix ska hämtas från förskolan 14.30! Nu har vi spikat det i alla fall, Felix tider... Han kommer vara på dagge mån, ons, fre ena veckan och tis, tors andra veckan 09.30-14.30, känns bra att han är där och kan leka av sig lite och träffa sina kompisar! =) När man har HP (havandeskapspenning) har man rätt att ha barnen på förskolan på heltid men jag vill verkligen inte det... Jag är ju hemma, känns helt fel att han ska vara där hela dagarna. Några timmar bara blir kalas! =)

På återseende! :)


Som vanligt på tisdagar... Ny vecka! =)

Den:2010-04-06 Kl: 01:13:28 / Allmänt / Kommentarer: 1

 

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).

Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 maj 2010
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.



Kan ni fatta hur nära det nu börjar bli?
Inte jag...


En dag mitt i veckan!

Den:2010-04-03 Kl: 00:27:59 / Allmänt / Kommentarer: 1

I onsdags medverkade Felix i "Grytnäsloppet" på dagis... Han hade superkul och ledig som jag är hade jag ju möjlighet att närvara och föreviga händelsen! =) Här kommer lite bilder...





Här är Felix "trix" som han så fint kallade det efteråt! ;)




Efteråt serverades grillad korv och varm blåbärssoppa! :)


RSS 2.0